Fallout 76 Skyline Valley Preview – Appalachia krijgt stormige groei!

Preview
woensdag, 12 juni 2024 om 17:00
fo76 skyline01
Het succes van de Fallout-serie op Prime zorgt logischerwijs voor toename in spelersaantallen in de Fallout-games. De timing van de Fallout 76 Skyline Valley release is dan ook niet zo gek, maar verwacht geen halfbakken toevoeging van Bethesda puur om te cashen. De uitbreiding van Appalachia mag enige naam hebben en wij mochten er voorafgaand aan het verschijnen van de uitbreiding al mee aan de slag!

Bethesda’s No Mans Sky

Starfield en Fallout 76. Wat de twee overeenkomstig hebben naast het feit dat Bethesda ze uitgaf? Beide games werden bij de launch niet bepaald met gejuich ontvangen. In beide gevallen moest er flink wat patches worden uitgebracht om ze speelbaar te maken en zelfs daarna vond men de spellen tegenvallen. Waar Starfield binnenkort de eerste uitbreiding zal ontvangen, is er door de jaren heen al flink aan Fallout 76 getimmerd. Dat mag ook wel, aangezien de meest recente release binnen de Fallout-franchise alweer uit 2018 (!) stamt.
Vergelijkbaar met het inmiddels immens populaire No Mans Sky, was het verbeteren van Fallout 76 broodnodig om spelers aan te trekken. Zeker nu nieuwe fans (vanwege de TV-serie) massaal de meest recente titels willen spelen. Waar de game eerder al (relatief) kleinere toevoegingen kreeg en nieuwe events toevoegde, is Skyline Valley de eerste echte uitbreiding. Letterlijk ook, aangezien er een stuk aan de bestaande map wordt toegevoegd.

Storm op komst

Wie bekend is met de grote map waarin spelers in Fallout 76 zich bevinden, weet dat het lastig was geweest om daar ergens een slordige twintig locaties aan toe te voegen. Zeker met het spookachtige thema waarvoor is gekozen in Skyline Valley. Een mansion, omringd door radioactieve kraters en een mysterieuze storm daarboven? Vind daar maar eens plek voor.
Zodoende wordt er in het zuiden van Appalachia een stuk land toegevoegd, waardoor je vanuit de bekende regio in een afgebakend stuk terechtkomt. Zoals gezegd wordt de regio geteisterd door een vreemde storm (want voordat de deur uit een Vault wordt geblazen moet het wel héél hard waaien) en is het aan te speler om het mysterie op te lossen. En zoals in elke Fallout-game: klinkt makkelijk, is het niet.
fo76 skyline07

Fallout 76 op st(r)oom

Al direct bij aankomst in de nieuwe regio wordt je ontvangen door tal van nieuwe vijanden die zich op onvriendelijke wijze willen introduceren. Gemuteerde kalkoenen (en dan niet van die kleine), een soort vault-dweller-ghouls die elektriciteit om zich heen hebben en gigantische robots (Storm Goliaths) stellen zich voor. Vergeet trouwens ook niet om de nodige Rad-Away mee te nemen, want die ga je hard nodig hebben!
Middels een uitgebreide quest (en de bijbehorende sidequests) leer je dat er een experiment in een vault verkeerd is gegaan (het zal ook eens niet). Met als resultaat een soort vervormde ghouls die de naam The Lost krijgen. Deze geëlektrificeerde arme drommels zijn net als de ghouls niet menselijk meer en vallen alles aan dat beweegt. De vraag is of je de mysterieuze Hugo Stolz gelooft en doet wat hij zegt, als hij beweert dat hij het probleem wil oplossen en mogelijk terugdraaien. Hij ziet er immers precies zo uit als The Lost….
Spelers zullen naast The Lost ook meer te maken krijgen met publiekslievelingen die The Mothman aanhangen. Dit fenomeen kwam niet alleen terug in een seasonal event, maar wordt met de Skyline Valley release uitgebreid met locaties waar deze cultists in groten getale te vinden zijn. Ook komt de Blue Ridge Caravan Company om te hoek kijken en krijgen spelers de mogelijkheid hun eigen outpost te bouwen en uit te breiden. Vergelijkbaar met het bouwen (en uitbreiden) van een huis in Skyrim.

‘As seen on Prime’s Fallout!’

We stipten het in het begin al even aan. De Fallout 76 Skyline Valley release komt niet lang na het succes van de tv-serie. Zodoende zou Bethesda gek zijn om niet goed te kijken wat er geleend kan worden om nieuwe fans in Fallout 76 blij te maken. En na de meesterrol van Walton Goggins (de serie Justified is dankzij Goggins ook een aanrader) als Cooper Howard, kan dat maar één ding zijn natuurlijk: als ghoul door het leven kunnen!
Begin 2025 zullen Fallout 76-spelers vanaf level 50 de keuze kunnen maken om een questline te starten die eindigt in het verder door het leven moeten als ghoul. Ofja, leven, wat de gerimpelde en radioactieve wezens ook doen. Uiteraard zal het niet zo makkelijk zijn als ergens in een radioactief gebied gaan staan en wachten, maar Bethesda meent dat het de moeite meer dan waard is. Nieuwe (ghoul-specifieke) perks zullen beschikbaar worden, maar wel tegen een prijs. Want niet iedereen is even vriendelijk tegen wezens die geen smoothskins zijn….

Fallout 76 Skyline Valley – Stukje groter, stukje beter

De seasonal events van Fallout 76 zullen spelers bezighouden (net als de expeditions), de eerste échte uitbreiding moet weer een beetje nieuw leven in de game blazen. En dat lijkt te lukken met Skyline Valley. Iets meer verhaal en dus iets meer voor de speler om uit te vogelen. Precies wat de multiplayer game nodig had!

Populair Nieuws

Laatste Reacties