Alles wat we weten over Fallout seizoen 2

Article
woensdag, 17 april 2024 om 14:00
fallout serie lucy macneal
De game-verfilming zit in een gouden tijd. Waar ze vroeger vrijwel altijd slecht waren en ook finaal flopten, zien we steeds meer kritische en financiële successen. Fallout mag zich ook een succes noemen, dus een tweede seizoen lijkt waarschijnlijk. We hebben zelfs al een beetje een idee van wat daarin te zien is.

Een nieuwe (of juist bekende) locatie

De Fallout-games spelen zich af in verschillende delen van de Verenigde Staten. In de laatste paar games kon je bijvoorbeeld post-apocalyptische versies van Boston, Las Vegas en Washington DC zien. De Fallout-serie heeft gekozen voor Los Angeles, maar het lijkt erop dat de serie daar niet voorgoed blijft.
Producent Jonathan Nolan laat tegenover The Wrap namelijk doorschemeren dat er een plek is in de wereld van Fallout die hij graag zou bezoeken. Aan het einde van seizoen 1 werd New Vegas kort getoond, dus dat lijkt een kandidaat voor die locatie, die dus nieuw zou zijn voor de serie, maar bekend voor fans van de games.
Nolan heeft alleen nog een andere clue: de locatie die hij graag zou bezoeken is voor hem persoonlijk heel bijzonder. Eerder liet Nolan al eens weten dat hij heel veel tijd heeft gestopt in Fallout 3. Wellicht ligt de locatie die hij bedoelt daarom meer richting de oostkust van de VS.
New Vegas lijkt een veiligere gok, aangezien die stad dus al is getoond in seizoen 1. Maar het is zeker niet onmogelijk dat de serie, als hij lang genoeg doorgaat, veel meer locaties laat zien dan alleen Californië en Nevada.
Walton Goggins als Howard Cooper in Amazon Fallout series

Deathclaws en veel meer iconische dingen

Iets anders dat we te zien krijgen aan het einde van seizoen 1 is een Deathclaw-schedel. Deze iconische, levensgevaarlijke vijand was niet in seizoen 1 te zien, maar de kans is een stuk groter in seizoen 2. Co-showrunner Graham Wagner laat namelijk weten dat de serie de Deathclaw graag wilde gebruiken, maar hem wel een verdiende spotlight wilde geven.
Zodoende is hij bewaard voor seizoen 2, om het goed te kunnen doen. hetzelfde geldt bovendien voor verschillende andere iconische Fallout-elementen. Geneve Robertson-Dworet (eveneens co-showrunner) laat weten dat er een verleiding was om de meest herkenbare dingen van de Franchise, zoals Deathclaws, maar ook Nuka, meteen in seizoen 1 te proppen.
Uiteindelijk is dat niet gebeurd omdat het team het niet wilde laten lijken alsof ze alleen maar het Wikipedia-artikel van de serie hadden gelezen. In seizoen 1 is daarom ook ruimte gegund aan minder bekende dingen. In seizoen 2 wil Robertson-Dworet graag wat meer losgaan met de iconische zaken die uit seizoen 1 zijn geschrapt.
Walton Goggins als The Ghoul in Fallout Amazon series

Krijgt Fallout seizoen 2 groen licht van Amazon?

Momenteel is het nog niet daadwerkelijk bekend of Fallout een tweede seizoen krijgt. De makers hebben al vaker aangegeven het graag te willen. Jonathan Nolan vindt het zelfs onverantwoordelijk om aan een serie te beginnen zonder na te denken over waar hij in de toekomst nog heen kan gaan.
Maar er is nog geen officieel bericht dat seizoen 2 er komt. Wel heeft de serie alvast een belastingvoordeeltje gekregen van de staat Californië om daar in de toekomst te filmen. Er wordt dus zeker gedacht aan een tweede seizoen, maar zo’n belastingvoordeel wordt ook wel eens gegeven aan project waarvan nog helemaal niet zeker is dat het gemaakt wordt.
Er lijkt alleen weinig reden voor Amazon om seizoen 2 niet te maken. Het eerste seizoen valt bij zowel fans als critici goed in de smaak (ondanks een kleine controverse rondom het al dan niet canon zijn van New Vegas). Tenzij de kijkcijfers en de opbrengsten onverwacht heel erg tegenvallen, heeft Amazon alle reden om een tweede seizoen te maken.

Poll