Fallout serie zorgt voor indrukwekkende mijlpaal in ooit gefaalde game

News
woensdag, 24 april 2024 om 11:00
fallout 76 wastelandersf1593616295
De lancering van Fallout 76 in 2018 was destijds dramatisch en de game leek een vroeg einde tegemoet te gaan. Maar door de Fallout serie heeft de game nu een indrukwekkende mijlpaal bereikt.
Het leek erop dat de Fallout serie voornamelijk was gemaakt voor fans van de langlopende gamereeks. De show zit ook vol met verwijzingen naar de games, wat het een leuke speurtocht naar easter eggs maakt. Maar de serie lijkt ook een compleet nieuwe doelgroep te hebben aangesproken. Of in ieder geval weer de drang naar de postapocalyptische wereld bij oude spelers te hebben aangewakkerd.
Sinds de show is uitgekomen groeit het aantal spelers van de Fallout games namelijk gigantisch en Fallout 76 heeft zelfs een zeer indrukwekkende mijlpaal bereikt. Via X heeft Bethesda namelijk laten weten dat er op één dag maar liefst één miljoen spelers de online wereld hebben bezocht.
Daar houdt het bovendien niet bij op. Over alle games uit de Fallout-reeks speelden er namelijk vijf miljoen spelers op één dag. De Wasteland is dus overrompeld door een influx aan oude en nieuwe spelers.

Comeback voor Fallout 76

Met name de één miljoen spelers voor Fallout 76 is een indrukwekkende prestatie. De game heeft namelijk een lange tijd een erg slechte reputatie gehad onder de fans. Dat kwam doordat er bij lancering gigantisch veel technische problemen waren, van bugs en glitches tot aan constante crashes. Daarnaast was er een opvallende beslissing gemaakt, door geen vriendelijke NPC’s in de wereld te stoppen.
Na de slechte start is niet besloten om meteen de game te laten vallen, maar juist om hard door te werken en de problemen op te lossen. Ook zijn er veel (gratis) updates gekomen om content toe te voegen, inclusief vriendelijke NPC’s met de Wastelanders uitbreiding. De ooit gefaalde game krijgt dankzij de Fallout serie nu dus eindelijk waardering van de fans.

Populair Nieuws