Point of Interest: Op vakantie naar de zon en naar de Death Star

Article
woensdag, 12 juni 2024 om 16:00
De vakantie komt eraan en misschien zoek je nog een bestemming. De één wil iets avontuurlijks, de ander wil vooral chillen. Star Wars-fans kunnen dat combineren door achter de plannen van de Death Star aan te gaan.
Het Empire in Star Wars is slecht. Sommige mensen willen dat niet geloven, maar het wordt keer op keer duidelijk gemaakt dat wat het Empire aanraakt er niet beter van wordt. Je kunt vast je eigen voorbeelden wel bedenken. Neem bijvoorbeeld Alderaan: opgeblazen worden door de Death Star is een zeer efficiënte manier om te verslechteren.
Rogue One - A Star Wars Story (Blu-ray) Image
Rogue One - A Star Wars Story (Blu-ray)
EUR16.99
Op voorraad
Koop op bol.
Maar ook daarvoor maakte het ruimtestation al de nodige slachtoffers, zoals we weten sinds Rogue One. Eén van die slachtoffers was zelfs al verpest voordat de Death Star een schot loste. Scarif, de planeet waar de plannen voor de Death Star werden bewaard, heeft blauwe zeeën en prachtige stranden, waar allemaal lelijke bunkers en een grote grijze toren op staan. 

Een resortvakantie in Star Wars

Al die mooie stranden zijn trouwens geen maquettes of CGI. Scarif is één van vele Star Wars-planeten waarvoor de opnames zijn gedraaid op een echte locatie op onze eigen planeet. Het is wel far, far away, maar je hebt geen ruimteschip nodig.
De opnames voor Scarif zijn namelijk gedraaid op de Malediven, op de Laamu-atol, om precies te zien. Het komt weleens voor dat een opnamelocatie voor het grote publiek niet te bezoeken is, maar in dit geval kun je vrij dichtbij komen. De Laamu-atol is namelijk een vakantiebestemming waar je gewoon heen kunt: er is zelfs een resort.
We gaan er niet vanuit dat dat goedkoop is, maar het is wel een chille vakantie. Aanzienlijk chiller dan het tripje dat Jyn Erso, Cassian Andor en hun metgezellen maakten. Maar dat is alleen maar positief: het vakantiegevoel is wat makkelijker als de zon schijnt en er geen Death Star aan de hemel staat.

Populair Nieuws

Laatste Reacties