Valve gaat twee keer zoveel Steam Decks versturen

News
dinsdag, 28 juni 2022 om 12:30
steam deck leftf1657875925
Veel mensen zitten al een tijdje op hun Steam Deck te wachten. De kans is groot dat je een Steam Deck alleen nu een stuk sneller gaat krijgen. Valve gaat het aantal verstuurde Steam Decks namelijk verdubbelen.
Sinds de coronacrisis kampen veel fabrikanten met grote tekorten en met name in de gamingmarkt is het een groot probleem. Zo is de PlayStation 5 ruim anderhalf jaar na lancering nog steeds niet goed te verkrijgen in de hele wereld.
Ook voor de Steam Deck moet je geduld hebben - gelukkig niet zoveel als met de next-gen consoles - maar daar gaat nu verandering in komen. Via Twitter heeft Valve namelijk aangekondigd dat het bedrijf het aantal verstuurde Steam Decks gaat verdubbelen. De wachtrij zal dus in één keer gehalveerd worden door de fabrikant.
Eerder heeft Valve al aangegeven dat de productie van de Steam Deck steeds verder wordt verhoogd. Waar het bedrijf eerder nog slechts tienduizend exemplaren kon maken elke week, was het in de tweede maand al honderdduizenden.

Steam Deck vanaf het eerste moment populair

De Steam Deck werd door Valve aangekondigd in juli 2021, waarbij mensen zich meteen konden inschrijven voor een wachtlijst. Het nieuwe apparaat bleek al meteen enorm populair, want binnen twee dagen tijd was de wachtrij al opgelopen naar Q2 en Q3 2022. De releasedatum werd vervolgens ook nog eens uitgesteld naar februari 2022, waardoor mensen die een Steam Deck hadden gereserveerd nog langer moesten wachten.
In onze review wordt de Steam Deck geprezen voor het high-end ontwerp, de vele opties om games te spelen, de goede prestaties en het heldere scherm. Helaas werken nog niet alle games (goed) op de Steam Deck, maar Valve zorgt ervoor dat steeds meer titels compatibel worden met het handheld apparaat.

Populair Nieuws