Steam Deck release uitgesteld naar 2022

News
donderdag, 11 november 2021 om 9:30
steam deck valve close upf1628604674
Valve heeft de Steam Deck release uitgesteld naar 2022. De nieuwe handheld van het bedrijf achter Steam komt nu pas in februari 2022 op de markt. Oorspronkelijk stond een releasedatum op de planning voor december 2021.
Valve heeft aangekondigd haar nieuwe handheld met een paar maanden uit te stellen. Zo werd duidelijk via een e-mail die het bedrijf heeft gestuurd naar klanten die de handheld in de pre-order hebben staan. In een blogpost gaat het bedrijf verder in op de reden van het uitstel.
Eén van de redenen voor het uitstel heeft te maken met de onderdelen die nodig zijn voor de productie van de Steam Deck. Door het wereldwijde chiptekort kunnen bepaalde onderdelen niet op tijd geleverd worden en kan daardoor de geplande lanceringsdatum niet gehaald worden.
Steam heeft hierom besloten de lanceringsdatum naar februari volgend jaar uit te stellen. Dit zou volgens huidige schattingen wel haalbaar zijn volgens Valve. Klanten die bij de tweede of derde groep verzendingen (die al voor 2022 op de planning stonden) zullen ook wat langer geduld moeten hebben. Via Steam kunnen klanten de aangepaste wachttijd terugvinden. Het bedrijf verontschuldigt zich ook voor het uitstel.
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534

Steam Deck release uitstel viel te verwachten

Dat de Steam Deck release uitgesteld is, viel enigszins te verwachten gezien het wereldwijde probleem rondom chips. Het tekort zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat PlayStation en Xbox haar consoles niet verder door kunnen produceren. De PS5 en Xbox Series X hebben bijvoorbeeld ook enorme tekorten en ook Nintendo verwacht dat de Switch in de problemen blijft zitten de komende tijd.

Populair Nieuws