Deze Nederlanders doen nog mee aan Wimbledon

Article
dinsdag, 28 juni 2022 om 13:00
pexels pixabay 209977f1655206475
Wimbledon is het derde Grand Slam tennistoernooi dit jaar. Het toernooi begon maandag 20 juni en ziet zijn einde op 10 juli. Hier lees je welke Nederlanders nog in het toernooi spelen.

Botic van de Zandschulp

We trappen af met Botic van de Zandschulp, die vandaag zijn eerste wedstrijd speelt. De 26-jarige Nederlander neemt het op tegen de 40 jaar oude Feliciano López, een echte veteraan. Deze twee zullen het één op één uitvechten in een singles match om 15.15 uur.
Later op de dag worden er double matches gespeeld waar we nog meer Nederlanders zien schitteren. Daar zien we Botic van de Zandschulp ook weer terug. Hij zal naast Mackenzie McDonald staan om het op te nemen tegen Filip Polášek en John Peers.

Jean-Julien Rojer

In de doubles kunnen we genieten van het spel van de 40-jarige, viermalig Grand Slam kampioen Jean-Julien Rojer. Rojer heeft al drie doubles titels op zijn naam staan. Rojer zal naast Marcelo Arévalo staan om het op te nemen tegen Denis Kudla en Jack Sock.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor is de huidige nummer twee Nederlandse topspeler, en staat hoog in de ranglijsten. Griekspoor kende op 27 juni groot succes toen hij Fabio Fognini versloeg. Griekspoor speelt in een doubles match met Oscar Otte tegen Hugo Dellien en Federico Coria.

Matwé Middelkoop

Ook Matwé Middelkoop zien we terug in de doubles matches. Deze Nederlandse topper heeft al twaalf doubles ATP titels op zijn naam staan. Hij zal zich hier in de doubles matches vast weer van zijn beste kant laten zien. Middelkoop staat naast Luke Saville om het op te nemen tegen Jordan Thompson en João Sousa.
tennis g55bb6a8a9 1920f1656409988

Wesley Koolhof

Wesley Koolhof is ook van de partij in de doubles matches. Koolhof heeft dit jaar zijn eerste Grand Slam titel gewonnen op het Franse Open toernooi. In de doubles match van 28 juni staat Koolhof naast Neal Skupski om te spelen tegen Diego Schwartzman en Facundo Bagnis.

Arantxa Rus

Dat waren allen heren die vandaag op het veld staan. Maar daar houdt het natuurlijk niet op want we hebben onze top vrouwen ook nog. De Nederlandse Arantxa Rus is ooit de nummer 1 junior tennisser geweest.
In een single match, zien we op 28 juni om 12.00 uur Arantxa Rus spelen tegen de Amerikaanse Catherine Harrison. Rus speelt ook nog in een doubles match later op de dag waar ze naast de Slovaak, Viktória Kužmová zal staan om te spelen tegen Daria Saville en Ajla Tomljanović.

Demi Schuurs en Arianne Hartono

In de doubles matches zien we de 28-jarige Demi Schuurs die al vele titels op haar naam heeft staan. Naast Schuurs staat de Nederlandse Arianne Hartono.
Hartono is een 26-jarige speler die ook al flink wat titels heeft bemachtigd, Zo heeft ze al 12 doubles titels op haar naam staan. Schuurs en Hartono nemen het op tegen het duo uit de UK Eden Silva en Jodie Anna Burrage.

Rosalie van der Hoek

Rosalie van der Hoek is een 27-jarige tennisser die hoog in de ranglijsten staat. Ze heeft helaas nog geen titels weten te bemachtigen. Op 28 juni speelt zij in een doubles match samen met Alison Van Uytvanck. Ze spelen tegen Maryna Zanevska en Kimberley Zimmermann.
pexels gonzalo facello 1432039 1f1656410335

Tim van Rijthoven

Tim van Rijthoven is op het moment nummer 105 op de wereld ranglijst single match spelers. Die rang heeft hij net pas behaald. We weten al dat hij door is naar de match van woensdag, maar we weten nog niet wanneer hij speelt en ook niet tegen wie. Van Rijthoven is momenteel de sensatie van Nederland doordat hij via de Wildcard mee doet aan het tennistoernooi.