Wachtlijst pre-orders Steam Deck loopt nu al op tot Q2 en Q3 2022

News
maandag, 19 juli 2021 om 13:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Wie nu een Steam Deck wil bestellen moet wel lang geduld hebben. De wachtlijst van pre-orders voor de verschillende modellen loopt namelijk nu al op tot Q2 2022 en voor het topmodel zelfs Q3 2022!
Vorige week heeft Valve als een donderslag bij een heldere hemel de Steam Deck uit de doeken gedaan. Deze handheld console lijkt veel weg te hebben van de Nintendo Switch, maar moet juist PC games draaien in volle glorie. Een dag later gingen de pre-orders open op de website van Valve zelf, waarbij er een aantal regels waren om scalpers te voorkomen.
Ondanks de regels duurde het niet lang voordat er veel problemen waren op de officiële Steam Deck website op vrijdagavond - het moment dat het mogelijk was om te gaan pre-orderen. Voor velen duurde het lang om hun aanbetaling er doorheen te krijgen. Iedereen die geen zin meer had om door de drukte heen te komen of een nieuw Steam-account heeft kan nu alsnog zijn of haar pre-order bemachtigen. Je moet alleen wel veel geduld hebben.
Op de pagina van de Steam Deck geeft Valve namelijk de verwachte beschikbaarheid aan. Voor het basismodel van 419 euro en het SSD-model van 549 verwacht het bedrijf nu gemaakte bestellingen te kunnen leven in Q2 2022. Voor het topmodel moeten liefhebbers zelf wachten tot Q3 2022.

Chip-crisis treft ook de Steam Deck

Dat de wachtlijsten meteen zo lang zijn, heeft waarschijnlijk niet alleen te maken met de vele pre-orders die op vrijdagavond meteen zijn gemaakt. Momenteel heerst er nog steeds een wereldwijde crisis op semiconductor chips. Deze chips zijn niet alleen nodig voor de PS5 en Xbox Series X - die maanden na lancering nog steeds leveringsproblemen hebben - maar ook videokaarten, processoren en zelfs auto’s. Het zal helaas nog lang duren voordat het weer normaal is om op lanceringsdag een nieuw stuk hardware te kunnen bestellen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties