Game Pass nu beschikbaar op Steam Deck

News
maandag, 21 maart 2022 om 10:30
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Hoewel Game Pass een PC-versie heeft, was het niet mogelijk om Game Pass te gebruiken op Steam Deck. De mogelijkheid om Windows te installeren maakte de abonnementsdienst van Xbox al iets toegankelijker. Nu is er ook een mogelijkheid voor wie gewoon SteamOS wil blijven gebruiken.
Hoewel Steam Deck een PC is, kon je er vooralsnog geen PC Game Pass op gebruiken. Game Pass werkt namelijk niet via Steam. Hoewel Valve graag met Microsoft werkt om daar verandering in te brengen, is het momenteel nog niet zo ver.
Toch is er nu een manier om Game Pass games op Steam Deck te spelen. Als je je Steam Deck gebruikt met de meegeleverde OS, kun je nu gebruik maken van Game Pass. Het gaat dan wel om cloud gaming en bovendien heb je een beta-versie van Microsoft Edge nodig.
Het is relatief eenvoudig om de Edge beta te installeren. Microsoft legt het proces uit in een blogpost en op de Microsoft Edge subreddit. Uiteraard kun je ook wachten tot deze functie uit beta is en nog eenvoudiger werkt.

Al genoeg te spelen op Steam Deck

Ondanks het gemis van Game Pass kun je niet zeggen dat er niets te doen is op steam deck. Er zijn al veel games geverifieerd voor het platform, waaronder games van Xbox Game Studios. Nu Xbox ook werkt aan mogelijkheden om Game Pass op het platform te krijgen zal het software-aanbod steeds verder uitbreiden.