Universal films worden mogelijk van Netflix en HBO Max verwijderd

  Universal is mogelijk van plan grote franchises te verwijderen van populaire streamingdiensten HBO Max en Netflix. De films en series moeten verhuizen naar Peacock om deze dienst te versterken. Welke Universal films gaan we over een tijdje niet meer kunnen kijken op de populairdere streamingdiensten?

  De grootste Universal films staan op dit moment op streamingdiensten zoals Netflix en HBO Max. Maar Universal heeft zelf ook een streamingdienst genaamd Peacock. Om de service een boost te geven overweegt Universal de films te verwijderen van de gevestigde streamingdiensten om het op hun eigen dienst aan te bieden.

  Universal films die van Netflix verdwijnen

  Peacock kan het op dit moment niet opnemen tegen streaming-giganten zoals HBO Max, Disney+ en Netflix. Zo gebruikt negentig procent van de abonnees een free tier om films op Peacock te bekijken. Franchises zoals Fast & Furious, Jurassic Park en Despicable Me staan allemaal op de grotere streamingdiensten, maar kunnen een enorme boost in het aantal Peacock abonnees geven als deze franchises op de ietwat kleine dienst komen te staan.

  Het enige probleem waar Universal tegen oploopt is dat het bedrijf contracten heeft met HBO Max en Netflix om die films op de streaming-giganten te houden. Maar deze contracten eindigen dit jaar nog. Bloomberg meldt dat Universal overweegt de contracten te stoppen om nieuwe content naar Peacock te brengen.

  Een dergelijk besluit zou voor HBO Max niet zo erg zijn, aangezien de streamingdienst genoeg content in de bibliotheek heeft en er nog genoeg projecten aan zitten te komen. Voor Netflix kan het wel nadelig zijn, aangezien er al veel andere franchises weg worden gehaald van de streamingdienst omdat veel studios eigen streamingservices beginnen. Netflix kan daardoor uiteindelijk alleen nog profiteren van Netflix Originals.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.