LG stopt met productie van smartphones

  Het gigantische bedrijf LG stopt in juli 2021 officieel met de productie van smartphones. Het bedrijf blijft nog wel werken aan technieken zoals 6G, maar de telefoons zelf worden niet meer gemaakt. Telefoons die op dit moment op de markt zijn uitgebracht worden voorlopig nog ondersteund en krijgen nog updates.

  LG niet klaar met smartphones

  Er zit niet gelijk een permanente stop op de bedrijfstak: zolang er nog voorraad is worden de smartphones wel verkocht. Het bedrijf gaat alleen niet meer aan ontwikkeling en productie van nieuwe telefoons werken en is het nog onduidelijk voor hoe lang de huidige telefoons ondersteund worden als het aankomt op updates. Hoe lang de ondersteuning van bestaande telefoons nog doorgaat zal per regio verschillen. Ook is het niet duidelijk of de smartphones van LG nog toekomstige Android-updates gaan krijgen, maar de kans lijkt vrij klein.

  Geen koper voor de smartphone-tak

  De geruchten dat LG ging stoppen met de productie van smartphones waren al eerder dit jaar voorbijgekomen. Nu lijkt het helaas realiteit te zijn geworden en worden de deuren van de smartphone-tak permanent gesloten op 31 juli 2021.

  Er is veel onduidelijkheid rond de sluiting van de smartphone-tak, maar de kans is groot dat het komt doordat er weinig animo was voor de overname van deze tak van LG. Ook heeft het bedrijf geen duidelijkheid gegeven over hoeveel personeelsleden er zijn ontslagen door deze sluiting. LG verdwijnt niet totaal uit de smartphone wereld, maar zet dus vanaf de zomer een definitieve punt achter de productie.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.