Waarom Sylvester Stallone niet in Creed 3 terugkeert

  Sylvester Stallone komt definitief niet terug als Rocky in Creed 3. Zo maakt het management van de acteur bekend tegenover The Hollywood Reporter. Daarmee is het de eerste keer dat Rocky Balboa niet in een Creed-film te zien is.

  Warner Bros. Pictures

  Op 23 november 2022 staat de eerstvolgende Creed-film, genaamd Creed III, op de planning. De film met Michael B. Jordan in de hoofdrol als de zoon van Apollo Creed, Adonis "Donnie" Creed moet het voor het eerst afleggen zonder de aanwezigheid van mentor Rocky Balboa. Sylvester Stallone (en zijn management) geven geen verklaring voor de afwezigheid van de acteur in zijn iconische rol.

  De terugkeer van Rocky naar het witte doek via Creed in 2015 leverde Stallone nog een Academy Award-nominatie op. Voor Creed werd hij genomineerd in de categorie Best Supporting Actor toen hij onder regisseur Ryan Coogler in Creed speelde. Opvallend is dat de acteur voor Best Actor genomineerd werd in 1976 voor de eerste Rocky-film. In Creed II maakte de acteur tevens een opwachting.

  Geruchten rondom Sylvester Stallone in Creed 3 blijken waar

  Eerder gingen er al geruchten dat Stallone na Creed 2 niet meer terug zou keren als Rocky Balboa. Zoveel werd eigenlijk al duidelijk rondom de release van de vorige film. Toen deelde de acteur op Instagram een video waarin hij liet weten het personage met pensioen te laten gaan. In een bericht op Instagram liet de acteur het volgende weten:

  "I just want to thank everyone around the whole wide World for taking the Rocky family into their hearts for over 40 years. It’s been my Ultimate privilege to have been able to create and play this meaningful character." - Sylvester Stallone

  Stallone speelde de rol acht keer, terwijl hij ook vier van de zes Rocky-films regisseerde. Tevens was hij betrokken als schrijver bij alle Rocky-films en Creed II. Michael B. Jordan speelt in Creed 3 wel gewoon weer de rol van Adonis Creed en regisseert de film ook nog eens. Tessa Thompson keert ook terug voor het derde deel dat in 2022 moet verschijnen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.