Ubisoft reageert op Star Wars Outlaws controverse

News
dinsdag, 16 april 2024 om 14:00
star wars outlaws
De eerste open world Star Wars-game wordt gemaakt door Ubisoft en het bedrijf is alvast geslaagd in één Star Wars-traditie: fans zijn al boos voor de game uit is. Veel fans vallen erover dat je de game eerder kunt spelen met duurdere edities en dat de prijs van die edities zo hoog is. Ook was er een aanname dat je alleen met die edities in aanraking zou komen met een grote schurk, maar dat blijkt niet het geval.
Star Wars Outlaws krijgt na lancering nog extra content, dus voor sommige spelers zal het de moeite waard zijn om de season pass te kopen, of een editie van de game waarbij die is inbegrepen. Hoewel de meeste content uit die Season Pass na lancering van de game even op zich laat wachten, is er ook één missie die je meteen kunt spelen als je de season pass hebt gekocht, genaamd Jabba’s Gambit. De berichtgeving over die missie gaf veel spelers de indruk dat je Jabba alleen kon ontmoeten in de Season Pass.
Maar dat is niet het geval, zo bevestigt Ubisoft aan PC Gamer. Jabba’s Gambit is alleen voor wie de Season Pass koopt, maar ook in de base game zijn Jabba-missies te vinden. Jabba en het Hutt-cartel zijn een groot onderdeel van Star Wars Outlaws en kom je tegen in het verhaal van de game, ook in de normale editie van de game. Jabba’s Gambit is een volledig optionele zijmissie.
Veel spelers zullen er nog steeds niet blij mee zijn dat een stuk content dat bij lancering gewoon af is en gespeeld kan worden achter een paywall zit. Maar je hoeft dus niet bang te zijn dat je in deze game over de Star Wars-onderwereld Jabba the Hutt niet tegen het lijf kan lopen.

Star Wars Outlaws release is deze zomer al

Fans hoeven niet al te lang te wachten op de release van Star Wars Outlaws. De game verschijnt namelijk op 30 augustus, dus over ongeveer vier maanden. Zoals gezegd kun je hem eerder spelen met een duurdere editie. De ‘early access’ begint drie dagen voor de release, dus op 27 augustus.