'F1-rechten in Nederland worden nu voor veel langer vastgelegd'

News
dinsdag, 16 april 2024 om 15:00
gp saoedi arabie 2024 startf1710149105
Momenteel is het nog onduidelijk wie volgend jaar de Formule 1 mag uitzenden in Nederland. Maar naar verluidt worden de rechten nu ook nog eens verkocht voor de komende vijf jaar, in plaats van drie jaar.
Het is een spannende strijd wie de rechten voor de Formule 1 in handen krijgt in Nederland. Viaplay is momenteel nog de rechthebbende en wil dolgraag de rechten blijven behouden - anders is het voortbestaan van de streamingdienst ook onzeker - maar Ziggo heeft er ook veel voor over om F1 weer in het pakket op te nemen.
Eerder heeft sportmarketeer Chris Woerts aangegeven dat hij al weet welke partij het hoogste heeft geboden, maar dat het nog niet duidelijk gemaakt wordt. Bij Vandaag Inside heeft Woerts bovendien laten weten dat er voor Ziggo en Viaplay een grote verrassing in petto is.
De FOM wil de F1-rechten namelijk verkopen voor vijf jaar, in plaats van de drie jaar die gebruikelijk was. Ziggo en Viaplay weten daar allebei niks van af volgens de sportmarketeer. Maar dat zou wel een grote impact kunnen hebben op wie er uiteindelijk met de rechten vandoor gaat.

Een hoog prijskaartje

De impact voor de streamingdienst en provider komt namelijk door de financiële middelen en een mogelijke bankgarantie. Naar verluidt moet er namelijk 50 miljoen euro per jaar worden afgetikt door de partij die de rechten in huis wil halen. Maar als het contract van drie naar vijf jaar gaat, betekent het dat er 250 miljoen euro moet worden betaald in plaats van 150 miljoen euro.
Het is de vraag of Viaplay en Ziggo dat allebei kunnen betalen. Met name voor Viaplay is dat een groot vraagstuk, aangezien het de laatste maanden niet goed gaat met de financiële cijfers van de Viaplay Group. De waarde van de aandelen blijft zakken en er zijn maar weinig onderdelen van het bedrijf die winstgevend zijn.

Populair Nieuws