Steam games komen mogelijk naar consoles volgens Valve-baas Gabe Newell

News
woensdag, 12 mei 2021 om 16:30
steam frontpagef1620826385
Valve president Gabe Newell hint naar een eventuele port van Steam games naar de consoles. Zo zegt hij dat we eind van het jaar een beter idee krijgen of dit echt gaat gebeuren.
Tijdens een chatsessie op het Sancta Maria College in Nieuw-Zeeland kreeg de Valve president van een student de vraag of Steam games ooit naar console komen. Zo twijfelde Gabe Newell voor een klein moment en zei uiteindelijk dat we daar een beter idee van krijgen aan het eind van dit jaar.

Welke Steam games komen naar de console?

Alhoewel dit een speculatie is, wijst dit antwoord erop dat we snel genoeg diverse Steam games kunnen verwachten op bijvoorbeeld de Playstation of Xbox.
Nadat Gabe Newell de vraag beantwoord had, doen er verschillende geruchten de ronde. Zo kan dit antwoord van Newell er misschien op wijzen dat Steam zelf als online-winkel naar console toekomt of dat misschien alleen de games van Valve naar de platformen komt. De kans dat Steam naar consoles zoals Xbox en Playstation komt is klein, aangezien Sony en Microsoft zelf al een aparte online-winkel aanbieden.
Valve heeft al een aantal games op console uitgebracht zoals Portal en The Orange Box. Op dit moment is Valve druk bezig met nieuwe titels, die misschien nu ook uitgebracht worden op console. De nieuwe titels die Valve uit gaat brengen, moeten nog bekendgemaakt worden. Veel mensen hopen nu dat Valve’s VR game Half-Life: Alyx uitgebracht wordt voor de PSVR voor de Playstation 5.

Populair Nieuws