Valve werkt aan verschillende nieuwe games

  Gabe Newell, de grote baas van Valve, heeft in een interview met 1 News laten weten dat Valve momenteel meerdere nieuwe games in ontwikkeling heeft. Welke dat precies zijn, blijft nog geheim. Newell maakt duidelijk dat die aangekondigd worden wanneer ze daar klaar voor zijn.

  In een groot interview met 1 News sprak de baas van Valve over nieuwe games die bij de studio in ontwikkeling zijn. "We hebben absoluut games in ontwikkeling die we nog gaan aankondigen - games uitgeven is leuk." Dat games uitgeven leuk is, betekent alleen nog niet dat Newell klaar is om over de nieuwe games te spreken.

  Natuurlijk vroeg 1 News direct of het om nieuwe delen gaat in de befaamde Portal of Half-Life reeks ging. Daarop reageerde Newell: "Ik heb al geruime tijd succesvol niets gezegd hierover en ik hoop dat te blijven doen tot het onbelangrijke vragen zijn. Dan komen er waarschijnlijk weer nieuwe vragen."

  Het uitbrengen van Half-Life Alyx heeft dan ook verandering teweeg gebracht binnen de studio. Zo maakt Newell ook duidelijk: : Alyx was geweldig, net als het teruggaan naar de ontwikkeling van singleplayer games. Dat heeft voor veel momentum gezorgd binnen de studio om dit vaker te gaan doen."

  Newell duidelijk over Cyberpunk 2077

  Ook sprak de Valve-baas in duidelijke woorden over Cyberpunk 2077. De game van Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED kwam flink onder vuur te liggen door slechte prestaties op de PS4 en Xbox One. Het zorgt zelfs voor rechtzaken tegen de ontwikkelaar wegens valse beloftes.

  Newell: "Ik voel voor de situatie waarin iedere game ontwikkelaar in zit. Voor zover ik weet zijn veel spelers blij als het om de PC-versie gaat. Die zijn voor ons het duidelijkst zichtbaar. Sommige delen van de game zijn briljant en laat zien hoe hard er aan de game gewerkt is."

  Het is oneerlijk om stenen te gooien naar andere ontwikkelaars." - Gabe Newell

  Over het besluit van Sony om de game uit de PlayStation Store te halen, geeft Newell aan dat hij het een ongebruikelijke zet vindt. Wel snapt de Valve-baas alle boze reacties rondom de game. "Mensen worden boos als je ergens om geven," aldus Newell.

  Half-Life: Alyx

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.