Resident Evil Village heeft beste launch ooit op Steam voor de serie

News
maandag, 10 mei 2021 om 9:30
resident evil villagef1611146374
Veel horrorliefhebbers keken uit naar de komst van Resident Evil Village en de game voldoet zeker aan de verwachtingen. De game is dan ook flink populair, want Resident Evil Village geniet de beste launch voor de serie ooit op Steam.
Op vrijdag was het dan eindelijk tijd voor de launch van Resident Evil Village, vlak voor het weekend zodat de fans meteen goed met de game aan de slag kunnen gaan. En dat laatste hebben de fans van de serie dan ook zeker gedaan, als we kijken naar de cijfers van SteamDB - een website die het aantal actieve spelers op Steam bijhoudt.
Volgens SteamDB heeft Resident Evil Village namelijk de beste lancering voor een Resident Evil game op Steam gehad. Binnen de eerste 24 uur behaalde de gloednieuwe titel namelijk 101.726 concurrent players, het aantal spelers dat tegelijkertijd de game aan het spelen was. Daarmee gaat Resident Evil Village ruimschoots heen over de vorige recordhouder, Resident Evil Remake, dat 74.277 concurrent players behaalde in de eerste 24 uur. Op plek drie staat Resident Evil 3 Remake met 60.293 spelers.

Geen zombies voor Resident Evil Village

Hoewel de franchise altijd bekend heeft gestaan om de zombies, heeft Capcom het over een andere boeg gegooid met Resident Evil Village. In het ‘pittoreske’ dorpje krijgt protagonist Ethan Winters het namelijk met andere het namelijk aan de stok met andere tegenstanders, zoals boomlange heksen. De game is dan ook alsnog behoorlijk beangstigend en brengt bovendien een aantal klassieke elementen terug, waardoor wij de game in onze review hebben beloond met een mooie 8.5.

Populair Nieuws