Valve baas Gabe Newell verkiest Xbox Series X boven PS5

News
dinsdag, 28 juli 2020 om 16:00
xgn google image
Aan het einde van dit jaar zal de console-oorlog echt losbarsten tussen de Xbox Series X en PS5. Toch zullen veel mensen al hun keuze hebben gemaakt, waaronder Gabe Newell, de president en oprichter van Valve.
Sinds de uitbraak van het coronavirus zit Gabe Newell vast in Nieuw-Zeeland. De baas van ontwikkelaar en uitgever Valve ging naar het land op vakantie, nadat Valve klaar was met Half-Life: Alyx. Newell is al een paar keer in Nieuw-Zeeland op televisie verschenen en werd afgelopen weekend ook uitgenodigd voor talkshow The Project.
Daar werd de grote naam in de gaming industrie natuurlijk gevraagd hoe hij denkt over de Xbox Series X en PS5. Heel lang hoefde Newell niet na te denken over de vraag of hij zou kiezen voor de console van Microsoft of Sony. Zonder aarzeling kiest hij voor de Xbox Series X.

Samenwerking tussen Valve en Microsoft

Heel verrassend is het antwoord van Gabe Newell niet. Valve en Microsoft hebben recent namelijk steeds meer samengewerkt. Zo verschijnen first party games van Microsoft vanaf dag één op Steam en wordt de webwinkel soms gepromoot tijdens officiële streams van Xbox. Ondertussen licht Valve weer titels van Microsoft uit op de frontpage van Steam.