Battlefield 6 komt niet alleen naar PS5 en Xbox Series X, maar ook last-gen consoles

News
woensdag, 12 mei 2021 om 11:00
battlefield 6 headerf1622210501
De release van Battlefield 6 staat gepland om voor het einde van 2021 uit te komen op de PS5, Xbox Series X en PC. Nu heeft EA bekendgemaakt dat de FPS ook naar de last-gen consoles zal komen.
Tijdens de bekendmaking van de jaarlijkse cijfers van EA, maakte CEO van Electronic Arts Andrew Wilson bekend dat Battlefield 6 op de PS5 en Xbox Series X uitgebracht wordt, maar ook voor de last-gen consoles zoals de Xbox One en de PS4. Wel zegt de CEO dat de game in het achterhoofd gemaakt is voor de next-gen consoles en dat de beste ervaring om de game te spelen dus op de PS5, Xbox Series X en PC is.

Battlefield 6 release nog in 2021

Lange tijd waren er geruchten dat Battlefield 6 de vorige generatie zou overslaan en dat het gelijk uitgebracht wordt op de next-gen consoles. Volgens Andrew Wilson is hier dus niks van waar.
Battlefield 6 wordt gemaakt door DICE, met behulp van Criterion, DICE LA en EA Gothenburg. De game staat gepland dit jaar nog uit te komen in de laatste paar maanden van 2021. Een exacte datum voor de voor de next- en last-gen consoles is nog niet bekendgemaakt. Een officiële bekendmaking van Battlefield 6 staat, volgens geruchten, gepland voor juni 2021.
Er is gespeculeerd dat Battlefield 6 volledig gebruikmaakt van de nieuwe hardware in de Xbox Series X en de PS5, waardoor de gevechten heftiger dan ooit worden en dat hierdoor de franchise naar een hoger niveau getild wordt. Hoewel de beste ervaring dus te vinden is op de next-gen consoles, kunnen eigenaren van een PlayStation 4 of Xbox One opgelucht adem halen.

Populair Nieuws