5 Steam games in 2021 die je misschien gemist hebt

Article
zaterdag, 27 maart 2021 om 9:00
size mattersf1616171444
Er worden op een normale dag tientallen nieuwe games gereleased op Steam. Het is daarom niet raar dat je niet alle games meekrijgt. Daarom hebben we games die toch de moeite waard zijn voor je op een rijtje gezet.

Size Matters

Dat wetenschappelijke krachten misbruiken gevaarlijk is, blijkt wel in Size Matters. In dit spel kruip je in de huid van een wetenschapper die formule uitvindt waardoor mensen worden gekrompen. Je raadt het al, de wetenschapper slikt per ongeluk zelf de chemicaliën door.
Dan begint een race tegen de klok. In je laboratorium moet je verschillende ingrediënten van een formule bij elkaar zoeken om zo een tegengif te maken. Ondertussen word je steeds kleiner en kleiner wat het steeds moeilijker maakt om door het lab te navigeren; doodnormale dingen als stoelen, borden en kastjes veranderen in enorme hindernissen.
Behalve dat deze game langzaam verandert in een moeilijke platformer, zijn er ook veel puzzelelementen die je nodig zult hebben om het tegengif te maken. Deze indiegame van Mazen Games is op 12 maart uitgekomen, en is nu tijdelijk afgeprijsd van €8,99 naar 6,49.
iron dangerf1616171523

Iron Danger

Iron Danger is een tactische combat game met een innovatieve nieuwe mechanic; je kunt in Iron Danger namelijk spelen met tijd. Het grootste gedeelte van de tijd speel je zoals je gewend bent in een RPG, je verslaat vijanden met alles van zwaarden en bijlen tot vuurballen.
Maar sterf je door een vijand? Dan spoel je gewoon vijf seconden terug en probeer je het opnieuw. Deze manier van je aanvallen plannen voegt een soort RTS element toe aan deze RPG van Daedalic Entertainment. Verder heeft de game nog een ander element dat anders is dan soortgelijke games; in plaats van de vier klassen die we gewend zijn van RPG’s speel je als twee personages die onderling kunnen wisselen.
Iron Danger verschijnt op 25 maart op Steam en gaat €29,99 kosten. Voor die tijd kun je een gratis demo uitproberen.
titan chaserf1616171577

Titan Chaser

Toen je vroeger nog bang in het donker was, deed je waarschijnlijk het licht aan om denkbeeldige monsters te verdrijven. Hier is nu eindelijk een spel over gemaakt. In Titan Chaser is het aan jou om het stadje te beschermen tegen schimmige monsters met behulp van een auto en een zoeklicht.
Je rijdt ‘s nachts rond in je auto door het mistige stadje. De plek wordt regelmatig bedreigd door reusachtige monsters die doen denken aan Godzilla of King Kong. Aan jou de taak om deze te verdrijven door licht op ze te schijnen.
Deze game heeft geen gevechten, maar wordt beschreven als een ontspannende ervaring; je rijdt en loopt op een rustige manier door de open wereld op zoek naar monsters. Ook de soundtrack, die veel gebruik maakt van synthesizers helpt hierbij. Het doet denken aan een film uit de jaren ‘80 of de serie Stranger Things. Titan Chaser kost €3,99 op Steam.
cyanide and hapinessf1616171630

Cyanide & Happiness: Freakpocalypse

Je bent een raar, onpopulair, roodharig weeskind, en het is jouw taak om de wereld te redden. Deze spelbeschrijving is een voorproefje van het soort humor in de game. Voor fans van de internetstrip Cyanide & Happiness zullen de duistere grappen vertrouwd aanvoelen.
Freakpocalypse is een kruising tussen een point & click adventure game en een soort interactief horrorverhaal. Zonder al te veel over het verhaal te verklappen, de game vindt deels plaats in een middelbare school, en deels in het omliggende stadje. De wereld is in gevaar, en jij kunt hem redden.
Freakpocalypse is slechts het eerste deel van een trilogie. Het verhaal eindigd in deze eerste game op een manier die zeker uitnodigt om de volgende delen te spelen. Freakpocalypse is op 17 maart uitgekomen op Steam en kost daar €16,79.
close to the sunf1616171762

Close to the Sun

Het is het jaar 1897. Midden in de oceaan ligt het onderzoeksschip Helios stil. Jij, de journalist Rose Archer, gaat aan boord, op zoek naar je verdwenen zus Ada. Over de ingang hangt een bord, met daarop in grote letters de tekst ‘QUARANTAINE’.
Close to the Sun is een RPG met een setting in een alternatieve geschiedenis, geïnspireerd door de 19e eeuwse uitvinder Nikola Tesla. De steampunk stijl leent overduidelijk veel van de Bioshock games, en de quarantaine geeft het een hedendaags relevant tintje.
De singleplayer game heeft een aangrijpende verhaallijn, indrukwekkende omgevingen en prachtige graphics. Gevangen op het schip en op zoek naar je zus raak je verstrikt in de vele verhalen en problemen van de andere bewoners van de Helios. Close to the Sun kost €19,99 op Steam.

5 Steam games uit 2021 die de moeite waard zijn

Dit zijn vijf kleinere games op Steam waar je zeker een paar dagen aan kwijt kunt, en die je bovendien voor een klein prijsje kunt kopen. Maar natuurlijk komen er elke dag nog veel meer games bij. Ook op zoek naar games voor je console? Kijk dan naar 6 PS5 games die je misschien gemist hebt.

Populair Nieuws