Sony onderneemt actie tegen gelekte PS5 Pro specificaties

News
dinsdag, 16 april 2024 om 17:00
In maart werden er plotseling veel specificaties van de PS5 Pro gelekt. Nu heeft Sony actie ondernomen tegen de originele leaker.
Het is bijna geen geheim dat de PS5 Pro eraan komt. Vorige generatie is Sony gekomen met een verbeterde versie van de PlayStation 4 en alle aanwijzingen richten naar een herhaling van die tactiek met de PlayStation 5. Dat werd helemaal duidelijk toen de specificaties van de console werden gelekt door Moore’s Law is Dead vorige maand.
De informatie werd al snel geverifieerd door andere partijen en het werd duidelijk dat de informatie kwam van het Developer Network van Sony. Niet lang daarna werd gemeld dat Sony een onderzoek had gestart naar de herkomst van de PS5 Pro leaks.
Dat is niet de enige maatregel die de Japanse uitgever heeft genomen. Tom Warren van The Verge meldt namelijk dat de originele video met de specificaties van de PS5 Pro van Moore’s Law is Dead offline is gehaald. De reden daarvoor is een copyright claim van Sony Interactive Entertainment.

Bevestiging van de leaks?

In de video wordt informatie aangehaald uit ‘interne documenten van Sony’ en de takedown lijkt die informatie nu officieel te bevestigen. Als de informatie namelijk daadwerkelijk van Sony Interactive Entertainment is, dan heeft het bedrijf een claim om de video offline te halen.
Volgens de leaks zal de PS5 Pro een eigen versie van DLSS krijgen, genaamd PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling), dezelfde processor met een ‘high CPU frequency mode’. Daarmee moet de processor 10 procent efficiënter zijn dan de huidige PlayStation 5.
Ook is er met de leaks duidelijk geworden wanneer de PS5 Pro moet verschijnen. Zoals verwacht staat de console gepland om gelanceerd te worden aan het einde van dit jaar. Waarschijnlijk zal dit in november zijn, zodat er vervolgens geprofiteerd kan worden van de feestdagen in december.