‘Dit zijn de PS5 Pro specs en releaseperiode’

News
maandag, 18 maart 2024 om 10:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PlayStation 5 zit volgens Sony in de latere fase van zijn leven. Er zijn ook al enige tijd berichten dat er gewerkt wordt aan een verbeterde versie van de console. Nu lijken de specs van de console gelekt.
Het is niet ongebruikelijk dat er gedurende een generatie verbeterde versies van een console verschijnen. Het lijkt erop dat dat er voor de PS5 redelijk snel aankomt. YouTuber Moore’s Law Is Dead lekte specificaties, die later ook gedeeld zijn met Tom Henderson van Insider-Gaming.
De aanvankelijk gedeelde specificaties gingen hoofdzakelijk om de grafische kaart. Hij zou zo’n 45 procent sneller kunnen renderen dan de originele PS5. Zoals eerder gelekt beschikt hij over een eigen alternatief voor Nvidia’s DLSS, genaamd PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling). Uiteindelijk moet de PS5 Pro ook in staat zijn tot 8K-ondersteuning.
Insider-Gaming heeft sindsdien nog meer specificaties gezien, zoals de CPU. Die is in principe gelijk aan die in de standaard PS5, maar heeft een speciale modus waarin de frequentie van de processor 10 procent hoger wordt. Het geheugen van de PS5 Pro is een stuk sneller: 576 GB per seconde, vergeleken met 448 GB per seconde van de standaard PS5. Het geheugen zou bovendien ook efficiënter zijn, waardoor het in de praktijk nog meer oplevert.

PS5 Pro release voor dit jaar gepland

Bronnen van Insider-Gaming beweren dat de PS5 Pro dit najaar uit moet komen. Dat komt overeen met eerdere schattingen dat Sony de PS5 Pro wil uitbrengen voor GTA 6 in de winkel ligt. De datum kan alleen nog veranderen, aangezien er momenteel niet veel first-party PlayStation-games zijn die voor dezelfde periode zijn gepland.