‘Sony onderzoekt PS5 Pro specs leak’

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 10:00
ps5 slimf1704191737
Afgelopen weekend waren er veel berichten over de PS5 Pro. De specs van de console zijn namelijk gelekt. Sony heeft ze niet bevestigd, maar doet naar verluidt onderzoek naar wat er is gebeurd.
Er zijn al langer geruchten dat Sony later dit jaar met een PS5 Pro komt. Daarvan lekten onlangs specificaties uit, waaruit bleek dat vooral de grafische kaart een flinke upgrade krijgt. Het lijkt waarschijnlijk dat de specs echt zijn, want Sony zou nu onderzoeken waar het lek vandaan komt, meldt Tom Henderson.
De specs waren naar verluidt al een tijdje bekend onder Sony’s eigen studio’s. Momenteel zouden details over de PS5 Pro gedeeld worden met third-party ontwikkelaars. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het lek afkomstig is van één van die studio’s.
Henderson betwijfelt dat het Sony lukt om het individu dat de specs heeft gelekt te vinden. Maar als het lek inderdaad bij een third-party studio zit, kan dat gevolgen hebben voor het aantal ontwikkelaars dat in de toekomst nog het vertrouwen van Sony heeft. Wellicht zijn er minder studio’s die bij volgende ontwikkelingen nog de specs van tevoren te horen krijgen.

Wanneer is de release van de PS5 Pro?

Sony heeft de PS5 Pro nog niet aangekondigd, maar als er inderdaad een intern onderzoek is, suggereert dat dat de console bestaat. Naar verluidt moet hij dit jaar nog uitkomen, in het najaar. Dat komt overeen met schattingen dat Sony hem graag op de markt wil hebben voor GTA 6 uit is.