Rockstar verhoogt prijs GTA+ lidmaatschap

News
zaterdag, 13 april 2024 om 13:30
gta 6 artwork 4kjpg
GTA fans kunnen tijdens het wachten op GTA 6 zich vermaken met het abonnement GTA+. Rockstar Games heeft de prijs van deze dienst nu stilletjes omhoog gegooid.
GTA+ geeft spelers van GTA online toegang tot een hoop bonussen. Zo heb je toegang tot The Vinewood Club, waar je kunt kiezen uit een selectie van premium auto’s met flinke korting en krijg je iedere maand een extra miljoen aan GTA$. Later dit jaar krijgt The Vinewood Club een Vehicle Workshop en een app voor in-game telefoons waarmee spelers makkelijker gebruik kunnen maken van de clubdiensten. Wanneer GTA Online’s ‘grote’ update verschijnt deze zomer krijgen GTA+leden bovendien een ‘nieuwe bonus auto’.
Sinds vorig jaar heb je met GTA+ ook nog eens toegang tot een hoop andere games. Rockstar Games heeft het abonnement veranderd in een soort Game Pass, maar dan voor zijn eigen titels. Zo kon je via de dienst al GTA: The Trilogy - The Definitive Edition, GTA: Liberty City Stories en GTA: Chinatown Wars spelen. De dienst houdt het niet alleen bij GTA-titels: sinds kort is ook Red Dead Redemption beschikbaar en later dit jaar komen LA Noire en Bully naar de dienst.
Tot voor kort kostte je dit zes euro in de maand, maar Rockstar Games heeft de prijs nu verhoogd naar acht euro per maand. De prijsverhoging lijkt niet aangekondigd te zijn, maar stilletjes te zijn doorgevoerd. In de PlayStation en Microsoft Store wordt de nieuwe prijs al vermeld.

Geldt de nieuwe prijs voor bestaande GTA+ leden?

Of de nieuwe prijs ook geldt voor bestaande leden is nog niet helemaal duidelijk. De PlayStation Store meldt namelijk: ‘’Terugkerend abonnementsbedrag: €7.99 maandelijks, tenzij anders gemeld in een e-mail gericht aan het bij je account geregistreerde e-mailadres.’’ Hoewel sommige diensten een korting geven wanneer je een jaarabonnement neemt, is dit voor GTA+ niet mogelijk.