Legt deze grote game straks de hele economie plat?

News
donderdag, 11 april 2024 om 12:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Er kan geen twijfel over bestaan dat de release van GTA 6 een groot moment wordt voor veel fans. Sterker nog, analisten geloven dat de game nog wel eens de belangrijkste release ooit kon worden. Spelers fantaseren al over hun plannen voor wanneer de game uitkomt.
Als je groot fan bent van een game, is de verleiding vaak groot om er, zeker vlak na de release, eigenlijk veel te veel tijd in te steken. Dat is ook precies wat GTA-fans van plan zijn met de eerste nieuwe titel in meer dan tien jaar. Op Reddit geeft een gebruiker aan een week vrij te willen nemen, met de vraag of dat triest is, of dat anderen ook zulke plannen hebben.
En of andere spelers ook plannen hebben. Veel geven aan een dag vrij te nemen wanneer de game verschijnt, of zelfs aan beide kanten van het weekend een dag vast te willen plakken. Anderen hebben het, net als de originele poster, over een week of zelfs meer.
Er wordt al gegrapt dat er zoveel spelers vrij nemen dat de hele economie crasht. Dat er daadwerkelijk zoiets gebeurd zal niet heel waarschijnlijk zijn. Toch zijn we ergens wel benieuwd of er rond die tijd een merkbare piek is in het aantal ziekmeldingen en opgenomen vrije dagen.
Het is natuurlijk niet uniek aan GTA 6 dat spelers er zoveel naar uitkijken dat ze een dagje vrij nemen, al is het zelden echt een fenomeen. Dat is trouwens wel het geval in Japan, waar Dragon Quest zo groot is dat nieuwe titels op zaterdag verschijnen om te voorkomen dat er massaal gespijbeld wordt. We zien Rockstar dat niet doen, maar het zou misschien een idee zijn.

Wanneer is de release van GTA 6?

Het is nog niet bekend wanneer GTA 6 precies verschijnt. De game staat gepland voor 2025, mogelijk vroeg in het jaar. Er zijn alleen ook aanwijzingen dat de game intern vertraagd is.