'PS5 prijs en Xbox Series X lekken opnieuw'

News
maandag, 03 augustus 2020 om 18:30
Het lekt de laatste weken flink rondom de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Nadat eerder de prijs van de PS5 al lekte via Amazon, is deze nu wederom gelekt via een andere webshop. Het Franse Carrefour heeft de prijzen voor zowel de PS5 en Xbox Series X kort op haar website getoond.

Update - Releasedatum en prijs onthuld

Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten. De Xbox Series X gaat tevens 499,99 euro kosten, terwijl de Series S slechts 299,99 euro kost.
Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:
Volgens de Franse webshop (via JDG) gaat de PlayStation 5 een prijskaartje van 499 euro krijgen. De All Digital Edition van de PS5 gaat voor 100 euro minder over de toonbank, namelijk 399 euro. Ook de prijs van de Xbox Series X werd op de website getoond en ook die bedraagt 399 euro.
Het nieuwe lek komt overeen met de eerdere prijzen die gelekt werden. Door Amazon werd in juni per ongeluk een webpagina met de prijzen en releasedatum gelanceerd voor de PS5. Destijds ontkende Amazon al snel dat ze de prijs wisten en dat het om een foutje ging. Een paar weken later was het opnieuw mis toen ook een vermeende lekker de prijs van de console deelde. Deze kwam overeen met de eerdere informatie van Amazon.
Wel moet gesteld worden dat de prijzen van de randapparatuur niet helemaal betrouwbaar lijkt. Daar worden prijzen van nog geen 50 euro getoond, terwijl de huidige DualShock-controllers al 60 euro kosten. Neem dit lek dan ook nog met een korreltje zout.

Naast PS5 prijs nu ook een Xbox Series X prijslek

Carrefour is nu de derde webshop die de prijzen van de next-gen PS5 consoles per ongeluk in de lucht gooit. Nieuw is de toevoeging van de Xbox Series X prijs. Eerder vandaag werd nog duidelijk dat een Australische webshop haar klanten ervan op de hoogte stelde dat de prijs van de Series X snel aangekondigd zou worden. Als deze prijs daadwerkelijk dezer dagen aangekondigd wordt, zou dit het lek maar zo kunnen bevestigen.
Eerder vandaag maakte Sony bekend dat er voor donderdag 6 augustus een nieuwe State of Play gepland staat. Waar verwacht werd dat de releasedatum en prijs onthuld zouden worden, ligt de focus hier niet op volgens Sony. Tot de officiele aankondiging blijft het dan ook nog even gissen.
Dit artikel is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws