'Xbox neemt afscheid van Gold, online multiplayer wordt gratis'

  Het gonst door de wandelgangen dat Microsoft zich klaarmaakt voor een tactische zet. Met de komst van de Xbox Series X zou Xbox Live Gold gaan verdwijnen volgens geruchten. De online multiplayer voor Xbox gamers wordt hiermee helemaal gratis.

  Even geleden viel het al op dat Microsoft mogelijk aan haar abonnementen aan het sleutelen was. Toen verdween de mogelijkheid om Xbox Live Gold voor 12 maanden aan te schaffen. Daarmee werd de geruchtenmolen op gang geholpen en verschenen de eerste berichten dat Microsoft haar pijlen op de Xbox Game Pass richt. Deze geruchten gaan nu nog een stap verder met de woorden van Jeff Grubb. De Venturebeat medewerker gaf namelijk via Twitter aan dat hij denkt dat Microsoft afscheid gaat nemen van Xbox Live Gold.

  De online abonnementen gaan volgens Grubb compleet verdwijnen en online multiplayer wordt gratis voor alle Xbox bezitters. Als dit zo is, heeft Microsoft een flinke streep voor op Sony. De next-gen console van Microsoft zou namelijk een stuk aanlokkelijker worden voor veel gamers als er geen kostbaar abonnement aan gekoppeld zit.

  Gratis Xbox online multiplayer niet afhankelijk van Game Pass Ultimate

  Volgens Grubb is een Game Pass Ultimate daarbij niet verplicht. Dit abonnement geeft gamers wel veel voordelen zoals toegang tot een enorme bibliotheek waarin de nieuwste games vaak gratis aangeboden worden. Tijdens de Xbox Games Showcase meldde Microsoft nog dat alle aangekondigde games vanaf dag één beschikbaar zouden zijn voor Game Pass.

  Verder wist Microsoft onlangs nog te melden dat Halo Infinite online multiplayer compleet gratis zou worden. Hiermee lijken de woorden van Grubb wat geloofwaardiger, maar of er daadwerkelijk afscheid genomen zal worden van Xbox Live Gold is nog onbekend. Xbox heeft officieel nog niks gemeld.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.