Update - PS5 kopen? Pre-order kan nu hier!

  Onlangs ging de pre-order (chaos) los rondom de PlayStation 5. Helaas is alles tot dusver uitverkocht. Hoe kom je dan straks tóch aan een PlayStation 5?

  Update 9 - Media Markt neemt weer pre-orders aan

  Media Markt neemt weer pre-orders aan voor de PS5. Deze moet je alleen wel in de winkel maken. Tevens wordt duidelijk gemaakt door Media Markt dat de nieuwe pre-orders niet op 19 november geleverd worden. Dit zal in chronologische volgorde zijn wanneer nieuwe batches binnenkomen.

  Update 8 - BCC verkoopt PS5 op release zelf!

  We hebben zojuist telefonisch contact gehad met BCC en goed nieuws: de PlayStation 5 zal op 19 november verkocht worden bij BCC. De medewerker gaf alleen aan dat er een schaarste wordt verwacht en dat daardoor nu nog niet gezegd kan worden in welke filialen de PlayStation 5 verkocht gaat worden en hoe groot de voorraad zal zijn. De bedoeling is dat een deel via de website verkocht zal worden en een deel via de winkels zelf. Zodra BCC meer duidelijkheid hierover heeft, zal dit op haar eigen website bericht worden.

  Oorspronkelijk bericht hieronder:

  Bij verschillende webwinkels is de nieuwe console van Sony al te vinden. Waar je bij sommige winkels al een pre-order kunt plaatsen voor de PS5, zijn andere winkels terughoudender. Voor de pre-orders zijn wel een aantal voorwaarden te vinden. Zo kun je online op het moment een pre-order plaatsen of de PS5 kopen als je er snel bij bent.

  De PlayStation 5 kopen

  Naast de normale variant van de console werd er ook een All Digital Edition van de PS5 onthuld. Hiervan bedraagt de prijs 399 euro, terwijl het standaard model 499 euro kost.

  De PlayStation 5 All Digital Edition kopen

  Waar bij Nedgame de pre-orders momenteel gesloten zijn, kun je bij Game Mania nog wel een pre-order plaatsen. Om de nieuwe console te kopen moet je naar de winkel gaan en daar een aanbetaling van 50 euro doen. Vervolgens wordt je, net als bij Nedgame, op de wachtlijst gezet.

  Afhankelijk van het aantal exemplaren dat geleverd wordt door Sony krijg je de console zo snel mogelijk. Tevens wordt er contact opgenomen met je voor welke console je wil, de normale console of de All Digital PS5.

  PS5 reveal aankondigingen

  Tijdens het PS5 reveal event werden onwijs veel aankondigingen gemaakt. Een overzicht daarvan met alle informatie over het event hebben we voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we de PS5 games allemaal in een overzicht gezet.

  Sony

  Update 7 - Amazon DE pre-orders alweer op

  Uit het niets maakte Amazon DE op vrijdagochtend 25 september weer een aantal pre-orders beschikbaar voor de PlayStation 5. Waar ze om 9.30 uur verschenen, waren ze enkele minuten later allemaal alweer op.Eerdere updates kun je onderaan het artikel vinden.

  Update 6 - Amazon DE komt met nieuwe pre-orders

  Volgens een nieuw gerucht gaat Amazon DE later deze week nog nieuwe pre-orders aannemen voor de PlayStation 5. Onduidelijk is nog wanneer deze live gaan of dat het überhaupt gaat gebeuren. In dit artikel zullen we de update in ieder geval toevoegen als de pre-orders verschijnen. Het nieuws volgt een dag nadat Sony onthulde nog nieuwe PS5 pre-orders aan te zullen gaan nemen.

  Update 5 - PS5-pre-order misgelopen?

  De vraag is wanneer er weer een nieuwe PlayStation 5 besteld kan worden? Er zijn websites die Sony's console wel aanbieden, maar let goed op de datum. Ze zetten er dan bijvoorbeeld bij dat dit pas in april 2021 is. Dat wil je natuurlijk niet.

  Sony heeft aangegeven dat er een nieuwe voorraad onderweg is. Retailers zelf moeten hier meer duidelijkheid over verschaffen. Wehkamp had afgelopen weekend er opeens één beschikbaar. Maar je raadt het al: die was ook zo weer weg. Ons advies: doe geregeld een rondje rondom diversie sites (Wehkamp, bol, Intertoys, Media Markt etc.). Niet alleen komt er een nieuwe voorraad aan. Het kan ook voorkomen dat iemand zijn pre-order annuleert en deze weer vrijkomt. Soms zit een geluk in een klein hoekje.

  Update 4 - Intertoys kapot?

  Intertoys zou volgens sommige Twitteraars die contact hebben gehad met de site om 9.00 uur vandaag live gaan met haar pre-orders voor de PS5. De website wordt daardoor nu alleen overbelast. Wanneer deze weer herstelt is, blijft nog even vraag. Intertoys laat wel via Twitter weten dat er aan herstel van de website wordt gewerkt.

  18 september 10.45 uur: Op Facebook heeft Intertoys inmiddels laten weten dat de pre-orders helemaal uitverkocht zijn. De site zelf ligt nog steeds plat door overbelasting van de servers.

  18 september 10.40 uur: Op Twitter laten klanten weten dat telefonische pre-orders nog aangenomen worden en dat bij sommige winkels nog maar weinig pre-orders staan. In Leiden staan er bijvoorbeeld pas negen pre-orders.

  18 september 09.51 uur: Intertoys is nu live met haar pre-orders! De site is alleen nog wel overbelast, dus er tussen komen kan moeilijk worden.

  Update 3 - Amazon en Nedgame

  Amazon heeft haar pre-orders voor de PlayStation 5 nu ook gelanceerd. In ons overzicht hebben we de link toegevoegd, zodat je een bestelling kunt plaatsen. Wees er snel bij!

  Bij Nedgame is het daarnaast mogelijk om alvast een pre-order voor de tweede levering te plaatsen. Deze zal begin 2021 pas geleverd worden, maar dan weet je in ieder geval al dat je kans maakt om de console snel te krijgen. Alleen BCC en Intertoys hebben nog niets bekendgemaakt.

  Update 2 - Media Markt doet alsnog online pre-orders

  Media Markt heeft aangegeven geen online pre-orders te verschaffen. In plaats daarvan moet je fysiek naar de winkel toe om een pre-order te plaatsen. Via de telefoon is een PS5 pre-order ook niet mogelijk. XGN heeft contact gehad met de winkelketen en voert een strikt beleid door.

  Enkele uren later komt het bedrijf terug op haar woord, want je kunt nu online ook pre-orderen. Hoewel aangegeven wordt dat de PS5 online is uitverkocht, blijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Wie snel is, kan gewoon bestellen via de webshop.

  Update - De pre-orders zijn nu live

  Bij bol.com kun je nú een pre-order voor de PS5 plaatsen. Zodra meer sites live gaan, updaten we dit bericht.

  Dit artikel is op 21 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.