Volg hier live de PS5 State of Play van vanavond

News
donderdag, 06 augustus 2020 om 18:00
playstation 5 design 1f1614092545
Sony heeft officieel bekendgemaakt dat de tweede PS5 State of Play deze donderdag op 6 augustus zal plaatsvinden om 22.00 uur Nederlandse tijd. Lange tijd gingen geruchten rond om een vermeende tweede uitzending. Veracht werd dat de show gericht is op de prijs en releasedatum van de PlayStation 5, maar daar zet Sony nu zelf een streep door.

Update - Releasedatum en prijs onthuld

Tijdens een tweede PS5 evenement in september heeft Sony officieel de releasedatum van de PlayStation 5 onthuld. De console verschijnt in een select aantal landen al op 12 november, waarna de rest van de wereld op 19 november toegang krijgt tot de console. Ook de prijs is onthuld. De normale variant kost 499,99 euro, terwijl de All Digital-versie 399,99 euro gaat kosten.
Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:
Op de PlayStation Blog maakt Sony duidelijk dat de komende State of Play van 6 augustus geen focus zal hebben op de releasedatum of prijs van de PS5. De nieuwe console krijgt wel een aantal updates als het aankomt op de games die voor de console uit moeten komen. De focus ligt daarbij vooral op indie- en third-party-games.
De nieuwe State of Play richt zich naast de PlayStation 5 ook op games voor de PS4. De show gaat namelijk meer dan 40 minuten in beslag nemen. Zo komt gameplay voorbij van nieuwe titels voor de PS4, PS VR en dus een paar PS5-games. Om de verwachtingen correct te stellen, wordt vooraf ook onthuld dat er geen games van PlayStation Studios getoond zullen worden.
De State of Play van 6 augustus is via YouTube en Twitch te volgen. De show begint om 22.00 uur

PlayStation 5 pre-orders zijn al mogelijk

Hoewel we volgens Sony na donderdag nog geen duidelijkheid krijgen over de prijs of releasedatum, zijn er al wel een aantal winkels die pre-orders aannemen. Deze vindt je hieronder.
Hoewel Sony stellig aangeeft dat er geen prijs of releasedatum van de PlayStation 5 op de planning staat, moet niet vergeten worden dat Sony kan verrassen. Dit gebeurde namelijk ook bij de PS5 showcase in juni toen ineens werd afgesloten met het design van de PS5. Ook een All-Digital editie werd toen uit de doeken gedaan. Het overzicht van de games die toen getoond werden, vind je hier.
Dit artikel is op 16 oktober 2020 bijgewerkt.