'PlayStation 5 prijs en releasedatum lekt opnieuw'

  De PlayStation 5 prijs en releasedatum houden de geruchtenmachine flink draaiend. Er zijn al diverse lekken over de prijs gezien, maar nu komt er een voorbij die flink gedetailleerd is. Daarbij is het lek afkomstig van een redelijk betrouwbaar lekker. Zijn dit de PlayStation 5 releasedatum en de prijs?

  Volgens Insider Iron Man, die al vaker PlayStation lekken bij het goede eind heeft gehad, wel. Hij meldt dat de PlayStation 5 op 20 november 2020 uit moet komen. Niet alleen meldt hij de releasedatum van de console, maar hij meldt er de Europese en Amerikaanse prijzen van het apparaat bij.

  De prijs van de console zou 499 dollar, 499 euro of 449 pond worden. Daarmee bevestigt Iron Man het lek dat eerder via Amazon Frankrijk voorbij kwam. In een aparte tweet lekt Iron Man ook meteen de prijs voor de Digital Edition van de PS5. Die zou 100 euro lager liggen dan de versie met een Blu-ray spelers met prijzen van 399 dollar, 399 euro en 349 pond. Dit wordt alleen sceptisch ontvangen, zoals je onder de tweet (hieronder) kunt zien.

  Asebi meldt namelijk dat hij het beter weet en dat de prijzen van de versie met een Blu-ray speler op 499 pond, 549 euro of 549 dollar zullen liggen. Hij heeft dit naar eigen zeggen direct uit de database van Sony. Over de datum is hij het ook niet eens. Hij meldt een release op een dag na Thanksgiving, namelijk op 27 november 2020.

  Ook prijs PS5 accessoires gelekt

  Iron Man houdt het niet alleen op de prijzen van de consoles en de releasedatum. Hij gaat verder met zijn tweets bij de PS5-accessoires. Zo zou volgens hem de DualSense controller 59,99 euro gaan kosten en krijg je er voor 29,99 euro een laadstation bij. De PS5 HD-camera moet 59,99 euro gaan kosten, een afstandsbediening 29,99 euro en de draadloze 3D-headset voor PS5 zal 179 euro gaan kosten.

  Sony houdt voorlopig nog haar lippen stijf op elkaar, waardoor we niet kunnen melden of dit de exacte prijzen zijn. Helaas is er ook geen moment duidelijk waarop Sony de prijs en releasedatum van de next-gen console uit de doeken zal doen. Al het nieuws rondom de PS5 kun je in ons handige overzicht met belangrijk PS5 nieuws op een rij zien.

  Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.