PS5 prijs onthuld; pre-orders gestart

  Wie de PlayStation 5 in huis wil halen zal voor de normale console 499 euro moeten betalen. De All Digital PlayStation 5 prijs bedraagt daarentegen slechts 399 euro. Waar kun je de console nog verkrijgen?

  Playstation

  De presentatie stond helemaal in het teken van de launch van de nieuwe PlayStation 5 console van Sony. Natuurlijk is een launch niets zonder een scala aan games en dus werden deze ook meegebracht. Tevens werd onthuld wanneer de nieuwe console op de markt verschijnt, namelijk op 19 november 2020. Dat is een week later dan in de Verenigde Staten.

  Sony heeft (via Geoff Keighley) bevestigd dat pre-orders morgen bij sommige retailers beschikbaar gemaakt in de Verenigde Staten. Of dit in Nederland ook zo is, blijft voor nu nog de vraag.

  PS5 pre-orders gaan snel van start

  Naast de prijs van de console werd ook bekendgemaakt wanneer de pre-orders voor de PS5 geplaatst kunnen worden. In ons overzicht met waar je de PS5 allemaal kunt pre-orderen kun je precies zien welke winkels allemaal pre-orders verstrekken voor de nieuwe Sony-consoles. Onderstaande webshops zullen in ieder geval de nieuwe consoles verkopen.

  Eerder al PS5 prijs leaks

  Eerder waren er al leaks rondom de PS5 prijs. Zo ontdekte Twitter-gebruiker Wario64 in juni dat Amazon orders open had staan voor een PS5 met maar liefst 2TB geheugen. Amazon zou toentertijd het item aanbieden voor zo'n 599 pond, wat omgerekend neerkomt op zo'n 673 euro. Op dat moment leek het erop dat er vier consoles zouden komen voor vier verschillende prijzen. Het zou dan gaan om een 500GB, 825GB, 1TB en 2TB PlayStation 5. Er zijn ook andere productpagina's opgedoken van PS5 games.

  Sindsdien zijn er veel meer geruchten opgedoken betreffende de prijs. Zo werd kort voor de aankondiging van de PS5 prijs nog gespeculeerd dat Sony haar next-gen consoles een stuk goedkoper heeft gemaakt. Gespeculeerd werd dat de PlayStation 5 prijs naar 499 euro zou worden geschroefd, terwijl de All Digital naar 399 euro zou gaan.

  Dit zou het Japanse bedrijf hebben gedaan in reactie op de aankondiging van Microsofts next-gen prijzen. Vorige week maakte het Amerikaanse bedrijf haar plannen voor de release van de Xbox Series X en Series S bekend. De Series X gaat 499 euro kosten, terwijl de Series S slechts een prijskaartje van 299 euro heeft.

  Dit artikel is op 6 oktober 2020 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.