PlayStation Now Shared Moments patent duidt op delen van PS5 beelden

  Sony heeft het maar druk met haar patenten en datzelfde geldt voor de geruchtenmolen. Een nieuw patent van Sony duidt er namelijk op dat PS5 gamers straks PlayStation Now beelden kunnen delen met anderen. Waarvoor de beelden gebruikt kunnen worden, is nog onbekend, maar het lijkt erop dat het gaat om het delen van guides of demo's.

  Het patent dook op via een Amerikaanse patentenwebsite en omschrijft in de eerste regels duidelijk 'PLAYSTATION NOW SHARED MOMENTS'. Hierdoor is envoudig af te leiden dat het om een PlayStation Now functie gaat. Vermoedelijk draait het om een functie die de next-gen console van Sony gaat krijgen voor de dienst. Het patent verwijst alleen niet specifiek naar de PS5, waardoor het vermoeden gewekt wordt dat dit wellicht ook mogelijk wordt voor de PlayStation 4.

  Volgens het patent moeten spelers straks specifieke segmenten uit games kunnen delen met andere gamers via PlayStation Network. Dit doet vermoeden dat het om beelden gaan die gebruikt kunnen worden om iemand een demo te geven of om een guide door te sturen om spelers verder te helpen in een game. Eerder al kwam een patent van Sony naar voren waarbij picture in picture in beeld gebracht werd.

  PlayStation Now Shared Moments nog niet officieel

  Of de functie ook daadwerkelijk uitgebracht zal worden, is onbekend. Veel patenten worden door ontwikkelaars van consoles vastgelegd, maar halen de uiteindelijk release niet. Daarbij is het niet bekend of PlayStation Now Shared Moments ook daadwerkelijk gebruikt zal worden zoals de omschrijving dit doet vermoeden. Misschien dat Sony ons meer weet te vertellen over dit patent tijdens de volgende State of Play die volgens geruchten ergens deze maand voorbij moet komen. Daarbij zou Sony het PS5 Pro patent dat eerder vandaag voorbij kwam ook toe kunnen lichten in diezelfde stream, maar die kans lijkt erg klein te zijn. Wij verwachten tijdens de stream in ieder geval veel third-party nieuws te gaan zien.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.