Update - PS5 releasedatum ein-de-lijk onthuld

  Fans zitten al heel lang te wachten op een datum voor de PS5 release. De hoop werd al een tijdje gevestigd dat er tijdens de PS5 showcase de nodige informatie naar buiten zou komen over de PlayStation 5. Tijdens de presentatie in september kregen we ook wat meer informatie wanneer we de PlayStation 5 in de schappen kunnen verwachten. Zet 19 november maar in je agenda, want dan komt de PS5 officieel uit!

  Update

  De console komt daarmee een week later in Nederland uit dan in andere landen. In de Verenigde Staten wordt de console namelijk al op 12 november uitgebracht. Voor nu is het nog onbekend of de console misschien alsnog eerder in Nederland uit kan komen. Vermoedelijk heeft de later releasedatum met COVID-19 te maken.

  De presentatie stond helemaal in het teken van de launch van de nieuwe PS5 console. Natuurlijk is een launch niets zonder een scala aan games en dus werden deze ook meegebracht. Zo werd bekendgemaakt dat de launch games van de PS5 onder meer bestaan uit Fortnite en de PlayStation Plus Collection. Tevens werd onthuld hoeveel de prijs van de PlayStation 5 bedraagd. De normale editie gaat 499 euro kosten, terwijl de All Digital PS5 slechts 399 euro kost.

  Wil jij weten waar je de PS5 nog op releasedatum kan krijgen? Check dan dit artikel.

  PS5 release informatie liet lang op zich wachten

  In aaanloop naar de tweede PS5 showcase zaten mensen al met de vraag wanneer de console uitkomt. Nu is aan die vraag eindelijk gehoor gegeven door middel van een officiele aankondiging.

  Tijden gingen er geruchten over wanneer Sony met de PlayStation 5 op de markt zou komen. Deze geruchten laaiden opnieuw op nadat Microsoft vorige week haar plannen aankondigde voor de release van de Xbox Series X en Series S. De consoles van Microsoft verschijnen op 10 november. Verwacht werd dat Sony rond dezelfde tijd met haar console zou komen en nu blijkt dat de console daadwerkelijk later zal verschijnen dan de next-gen Xbox-consoles. Het verschil bedraagt negen dagen.

  Dit artikel is op 7 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.