‘PlayStation maakt “Vita 2” handheld’

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 9:00
playstation portal review 3f1703638528
PlayStation is een handheld niet vreemd. Het bedrijf beleefde bijvoorbeeld aardig succes met de PlayStation Portable en een stuk minder succes met de PS Vita. Momenteel is er qua handhelds alleen een Remote Player voor de PS5 die zelf geen native games draait, maar naar verluidt is Sony wel bezig met een ‘echte’ handheld.
Eind vorig jaar kwam Sony met de PlayStation Portal, een nieuwe handheld waarmee je games die op je PS5 zijn geïnstalleerd kunt streamen. Hoewel het apparaat een zekere niche bedient, is het niet het soort handheld waar veel fans op hadden gehoopt. Volgens Moore’s Law is Dead, die vaker accuraat hardware lekt, is Sony nu wel bezig met iets dat meer lijkt op een PlayStation Portable of Vita.
Deze “Vita 2” speelt games native, maar lijkt niet zijn eigen bibliotheek te krijgen. Hij zou draaien op een op maat gemaakte AMD-chip en backwards compatible zijn met alle digitale PS4-games, zo hoort Moore’s Law is Dead van ontwikkelaars. Sommige PS5-games zouden ook op het apparaat draaien, maar dat wordt per game bepaald.

PlayStation Vita 2 familie van PlayStation 6?

Er zijn ook andere berichten die Moore’s Law Is Dead heeft gehoord. Sommige bronnen beweren namelijk dat de Vita 2 niet bedoeld is om snel uit te komen voor PS4 en PS5-games, maar pas over vele jaren lanceert als onderdeel van de PlayStation 6-generatie. Het zou dan een zwakker, maar draagbaar alternatief zijn voor de home console van die generatie.
De leaker durft wel met 100 procent zekerheid te zeggen dat er een nieuwe PlayStation handheld gemaakt wordt, ook al weet hij dus niet zeker of die snel komt, of pas in de volgende generatie. Iets anders dat Moore’s Law is Dead zegt zeker te weten is dat AMD ook de belangrijkste chips voor de PS6 levert, net zoals bij de PS4 en PS5.

Populair Nieuws