Vernieuwde Xbox Series X voor 2024 gelekt door de FTC

News
dinsdag, 19 september 2023 om 13:00
rsz xboxseriesx frontortho dkbg 16x9 crop rgbf1610979785
Xbox-fans kunnen een vernieuwde Xbox Series X verwachten volgend jaar. Dat blijkt uit een opmerkelijke leak, de informatie is namelijk uitgelekt door de FTC.
Eerder dit jaar waren Microsoft en de FTC in een rechtszaak verwikkeld omtrent de overname van Activision Blizzard. Door die rechtszaak werd er al veel informatie ineens publiekelijk, zoals de releasedatum voor Call of Duty Modern Warfare 3, maar er waren ook veel documenten die grotendeels zwart waren gemaakt.
Nu is er alleen veel informatie per ongeluk onthuld in de documenten tussen Microsoft en de FTC, zo meldt The Verge. Eén van de meest opmerkelijke is een ‘nieuwe’ console van Microsoft, met de codenaam Brooklin. Het gaat om een vernieuwde Xbox Series X, met een ronder ontwerp en geen disc-drive meer.
De console wordt niet krachtiger dan de originele versie, het wordt dus geen opvolger van de Xbox One X, maar de hardware krijgt wel wat upgrades. Zo zal de opslag omhoog gaan naar 2TB, krijgt het apparaat snellere wifi, gebruikt het 15 procent minder stroom en komt er een USB-C-poort aan de voorkant met power delivery.

Nieuwe controller voor de Xbox Series X

Niet alleen de console krijgt een make-over, ook de controller is op de schop gegaan. De zogeheten ‘Sebile’ valt meteen op door het two-tone ontwerp, met het bovenste gedeelte wit en het onderste gedeelte zwart.
De controller krijgt daarnaast een accelerometer voor gyro controls, een verbeterde ‘Xbox Wireless 2’-verbinding, een directe verbinding met de Cloud, nieuwe modulaire thumbsticks, een oplaadbare en vervangbare accu en de optie voor Lift to Wake.
De controller moet later dit jaar aangekondigd worden door Microsoft. De vernieuwde Xbox Series X moet volgende roadmap verschijnen in november 2024.

Populair Nieuws