Dit zou de reden zijn voor Hamiltons vertrek naar Ferrari

News
vrijdag, 02 februari 2024 om 16:00
lewis hamilton gp saoedi arabie 2023f1679386699
Vanaf 2025 zal Lewis Hamilton gaan rijden voor Ferrari. Het was een schokkend besluit en naar verluidt is nu ook de reden bekend voor de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen.
Toen gisterochtend het gerucht naar buiten kwam dat Lewis Hamilton vertrekt naar Ferrari, was al snel de conclusie dat de coureur geen vertrouwen heeft in Mercedes om een kampioenschapswaardige auto af te leveren. De afgelopen twee seizoenen waren ook al geen succes bij het team, na de dominante jaren tussen 2014 en 2020.
Maar dat zou mogelijk niet de enige factor zijn voor het vertrek van Hamilton. Volgens RacingNews365 speelt namelijk het vertrek van Head of Vehicle Performance Loic Serra een grote rol. Serra heeft eerder al een contract getekend bij Ferrari en zal daar vanaf 2025 beginnen.
De voormalig Head of Vehicle Performance zou bij Mercedes zijn gebotst met Mike Elliott, destijds de technisch directeur bij het team en degene die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de W12 en W13 - de twee auto’s waar Hamilton veel kritiek op had. Serra zou ook hebben aangegeven dat het concept voor de auto’s niet zou werken, waardoor Hamilton veel vertrouwen heeft in de engineer.

Wie wordt de opvolger van Hamilton?

Nu de zevenvoudig wereldkampioen volgend jaar vertrekt naar Ferrari, zit Mercedes met een groot vraagstuk dit seizoen: wie wordt de opvolger van Hamilton? Daarvoor zijn er een aantal opties mogelijk.
De eerste optie is het promoten van Mick Schumacher naar het team, die momenteel de reservecoureur is voor het team. Vorig jaar zei Toto Wolff nog dat Schumacher een plekje verdient in de Formule 1. Een andere optie is een huidige F1-coureur. Zo zijn er lijntjes met Williams voor Alexander Albon, is Daniel Ricciardo naar verluidt een optie en dan is er natuurlijk nog Carlos Sainz, die plaats moet maken bij Ferrari.