'Eerste PS6 hardware details zijn nu al bekend'

News
donderdag, 01 februari 2024 om 16:00
Het duurt nog even voordat de PlayStation 6 zal verschijnen. Volgens een bekende leaker zijn de eerste hardware details voor de PS6 alleen nu al bekend.
Het is bijna niet voor te stellen, maar de PlayStation 5 gaat in 2024 al zijn vierde levensjaar in. De ‘next-gen’ console van Sony werd in 2020 gelanceerd, maar lange tijd was het apparaat niet beschikbaar. Tussen een tekort aan semi-conductor chips en een leger aan scalpers, was het bijna een onmogelijke opgave om de console voor de verkoopprijs te bemachtigen.
Pas sinds begin vorig jaar is de PS5 eindelijk goed te verkrijgen en kan je hem nu bij elke winkel en webshop scoren. Daardoor voelt het alleen wel aan alsof de console pas net is geïntroduceerd. Maar terwijl spelers genieten van het ‘nieuwe’ apparaat, is Sony ondertussen ook al bezig met een opvolger.
Daarbij hebben we het niet alleen over de PS5 Pro, maar ook de PlayStation 6. Volgens de bekende leaker Moore’s Law is Dead zijn nu zelfs als de eerste details over de next-gen console bekend.

Deze fabrikant maakt de PS6 GPU

Volgens Moore’s Law is Dead kan hij namelijk met ‘100 procent zekerheid’ bevestigen dat AMD al het contract heeft gekregen voor de PlayStation 6. Dat betekent dat de bekende tech fabrikant de GPU zal maken voor de console en niet concurrent Nvidia.
De laatste jaren doet Sony al een beroep op AMD. De fabrikant heeft al de chip gemaakt voor de PlayStation 5, evenals de PlayStation 4. AMD maakte ook de grafische kaarten voor Xbox. Alleen Nintendo heeft gekozen voor de chips van Nvidia.

Populair Nieuws