Palworld vs. Pokémon: de pals die Pokémon-kopietjes lijken

Article
vrijdag, 02 februari 2024 om 15:00
boltmane luxrayf1706107488
Er is veel te doen rondom Palworld en dat is niet gek. Veel van de monsters doen vermoeden dat ontwikkelaar Pocketpair naar Pokémon heeft gekeken voor haar ontwerpen. Het is alsof de studio huiswerk heeft gekopieerd met wat kleine veranderingen zodat de leraar het niet ziet en dit zijn daar de beste voorbeelden van.
Goed gestolen is beter dan slecht bedacht. Het is een gezegde dat je wel eens voorbij hoort komen, maar Palworld lijkt in veel opzichten met haar monsters zowel slecht te hebben gestolen en veel goeds is er niet bedacht. De game verkoopt als een gek, maar veel van de pals lijken schaamteloze kopiën van bestaande Pokémon.

Boltmane vs. Luxray

We trappen af met Boltmane vs. Luxray. De elektrische leeuw van de vierde generatie Pokémon-games is duidelijk als startpunt gebruikt voor het ontwerp dat in Palworld te vinden is. Boltmane lijkt op tal van vlakken hetzelfde, zoals de manen rondom de kop van het dier, de snuit zelf en de ogen.
Luxray is doorgaans alleen wel blauw, waardoor de gele kleur van Boltmane nog iets doet voor het Palworld-ontwerp. Tenminste, dat zou je denken. De Shiny-vorm van Luxray is alleen goud/geel en dan lijkt Boltmane ineens als twee druppels water op de Pokémon.
anubis lucariof1706107485

Anubis vs. Lucario

Lucario was ook een populair voorbeeld voor het ontwerpteam bij Pocketpair. Het ontwerp van dit monster uit de vierde generatie Pokémon-games is voor twee verschillende Pals gebruikt, maar die van Anubis is de grootste boosdoener. Wanneer je de twee naast elkaar ziet, lijken het namelijk broertjes.
Nu lijkt Pocketpair met dit ontwerp vooral een ode te brengen aan de Egyptische god en kan de studio op die manier het design nog een beetje verantwoorden. Zet de twee naast elkaar en de kleur blauw lijkt alleen wel heel erg op elkaar, net als de broek-achtige vorm bij de poten en de vorm van het gezicht.
cremis eeveef1706107482

Cremis vs. Eevee

Van de vierde generatie Pokémon gaan we terug naar één van de publieksfavorieten van de eerste generatie: Eevee. Dit schattige diertje kreeg een speciale vorm in Sword & Shield in 2019 en dat model lijkt de basis te vormen voor wat Pocketpair heeft gemaakt voor Palworld. Cremis heet de specifieke Pal in kwestie.
Van kop tot kont lijkt het monstertje van Palworld een kopie te zijn van Gigantimax Eevee. Zo is de vorm van het hoofd identiek, net als de schattige neus en de reusachtige vacht die een groot deel van het lichaam bekleed. Alleen de oren lijken wat aangepast te zijn en de kleur van de Pal is ook anders dan die van Eevee.
fanglope colbalionf1706107478

Fenglope vs. Colbalion

De vijfde generatie van Pokémon is lang niet bij iedereen geliefd, maar Colbarion wordt nog altijd gezien als één van de betere ontwerpen van die generatie. Die boodschap was bij Pocketpair ook duidelijk, want er wordt op grootschalige manier gekopieerd van het ontwerp om Fenglope te maken.
Beide hert-achtige monsters kleuren blauw, hebben vacht om de hals hangen die wit kleurt en hebben een gewei dat ook dezelfde kleur heeft. Wat misschien nog wel het meeste opvalt aan deze kopie is het feit dat dezelfde strepen op het gewei gebruikt worden voor Fenglope.
nitewing braviaryf1706107477

Nitewing vs. Braviary

Als laatste is er ook nog Nitewing. Dit monster uit Palworld is misschien wel het grootste voorbeeld van huiswerk overnemen met een paar simpele aanpassingen. Specifiek lijkt de studio hierbij het ontwerp van Braviary als voorbeeld te hebben gebruikt. Dat wordt wel duidelijk in het kleurgebruik.
Palworlds Nitewing heeft namelijk exact dezelfde kleuren als de Pokémon uit de Unova-regio. Niet alleen in de veren wordt dit duidelijk, maar ook in de klauwen en snavel. Het is bijna alsof de studio vergeten is de kleuren even aan te passen. Qua vorm lijkt de Pal overigens ook nog een beetje op Starraptor uit de vierde Pokémon-generatie.

Te veel om op te noemen

Naast de bovenstaande voorbeelden zijn er nog veel meer Pals die verdacht veel op Pokémon lijken. Gelukkig heeft Cecilia Fae op Twitter een complete lijst gemaakt met de vergelijkbare Pals en Pokémon. Van de 110 Pals stelt de Twitter-gebruiker maar liefst 63 vergelijkingen beschikbaar waarbij de overeenkomsten al snel duidelijk zijn.
Welke Pal heeft volgens jou de meeste overeenkomsten met een Pokémon? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Populair Nieuws