Xbox-omzet schiet omhoog door Activision Blizzard

News
woensdag, 31 januari 2024 om 10:00
activision blizzard hqf1627465674
Na een lange periode onderzoeken en een rechtszaak is Activision Blizzard sinds eind 2023 officieel onderdeel van Microsoft. Dat legt het bedrijf meteen geen windeieren, zo blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers. Na de overname is de omzet van de gaming-divisie flink gestegen.
Met Activision Blizzard heeft Microsoft een aantal lucratieve franchises in handen. De omzwet van het bedrijf is dan ook flink gestegen. De gaming-divisie heeft in het afgelopen kwartaal 49 procent meer omzet gedraaid dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bij Xbox is er zelfs een stijging van 61 procent.
Dat wil alleen niet zeggen dat er ook winst is gemaakt. Activision Blizzard heeft Microsoft zo’n 2 miljard dollar opgeleverd, maar de overname kost ook geld. Door de kosten van de overname en de integratie van Activision Blizzard in Microsoft is er momenteel sprake van een verlies van 440 miljoen dollar.

Enorme ontslagen blij Activision Blizzard

Ondanks dat Activision Blizzard veel oplevert, is het bedrijf hard getroffen door een recent ontslagronde. Er werden onlangs zo’n 1900 werknemers ontslagen bij Xbox, ZeniMax en Activision Blizzard. De meeste ontslagen waren bij het laatstgenoemde bedrijf. Daarmee is ook een nieuwe game gecanceld die al zes jaar in ontwikkeling was.
Ook is er een wisseling van de wacht bij Blizzard: President Mike Ybarra vertrok gelijk met de ontslagen. Inmiddels is een voormalig Call of Duty-topvrouw aangesteld als Blizzard-baas. Zij zegt een diep respect te hebben voor Blizzard en gaat dus niet de scepter zwaaien alsof Blizzard hetzelfde is als Call of Duty