Nintendo Switch verkopen hebben volgende mijlpaal bereikt

News
vrijdag, 07 mei 2021 om 16:00
nintendo switch xgnf1671722238
De immens populaire Nintendo Switch gaat sinds 2017 mee. De console bracht veel spellen met zich mee die tot de dag van vandaag enorm populair zijn. Nu hebben de Nintendo Switch verkopen de volgende mijlpaal bereikt: die van de Game Boy Advance!
Uit de recente kwartaalcijfers blijkt dat de Nintendo Switch de Game Boy Advance is gepasseerd in het aantal verkochte exemplaren. Zo zijn er nu in totaal 84,6 miljoen consoles verkocht. De populaire handheld Game Boy Advance verkocht tussen 2001 en 2010 om de nabij 81,5 miljoen exemplaren. Dit heeft de console nu dus al met miljoenen gepasseerd.

Waarom de Nintendo Switch zoveel verkoopt

De Nintendo Switch biedt een groot aanbod aan diverse games. Zo heb je Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, diverse Pokémon games en Breath of the Wild. Deze games zijn dan ook de voornaamste redenen dat de verkoop nog steeds zo booming is.
Zo blijft Super Mario Kart 8 Deluxe de meest verkochte game voor de Nintendo console, met in totaal 35,5 miljoen verkochte exemplaren. Ook zijn de games die hierboven genoemd zijn enorm populair op de Switch. Zo is New Horizons 32,6 miljoen keer verkocht en Breath of the Wild 22,3 miljoen keer. Met behulp van deze games en de langverwachte releases die nog gaan komen, blijft de console een gewild item.
In 2017 was de Switch al een groot succes voor Nintendo. Dit komt ook doordat er verschillende games zoals BOTW en Mario Kart 8 tijdens of vlak na de release uit zijn gekomen. Ondertussen heeft de verkoop consoles gepasseerd zoals de GameCube, Nintendo 64 en de Nintendo 3DS.

Populair Nieuws