De beste games om deze lente en zomer te spelen!

Article
vrijdag, 07 mei 2021 om 15:30
animal crossing new horizonsf1620384280
Je kan bijna zeker een streep zetten door de gebruikelijke plannen deze zomer en lente. Gelukkig zijn er genoeg games die de komende maanden perfect zijn om te spelen en wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Animal Crossing: New Horizons

In de mei- en zomervakantie gaan de meeste Nederlanders lekker op vakantie. Even de zon opzoeken en jezelf onttrekken aan de dagelijkse sleur. Dat zal dit jaar alleen niet gaan vanwege de coronamaatregelen. Een weekendje weg in eigen land kan nog, maar een ander land bezoeken zal in 2021 waarschijnlijk niet mogelijk zijn.
Gelukkig kan je dat probleem deze lente en zomer oplossen met Animal Crossing: New Horizons. In deze game pak je je koffers om te vertrekken naar een onbewoond eiland, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Daar kan je doen en laten wat je wil, van het verzamelen van resources en het vangen van vissen tot aan graven naar fossielen en je eigen bloemsoorten te kweken.
Natuurlijk wordt in je eentje wonen op een onbewoond eiland snel saai, dus kan je karakters uitnodigen om op je eiland te wonen en kunnen echte vrienden op bezoek komen. En door de eilanden van je vrienden te bezoeken kan je ook nog eens inheemse planten, bomen en vruchten meenemen om op je eigen eiland te planten. En al dat werk is nog eens verrassend ontspannend ook!
assassins creed valhalla villagef1591198459

Assassin’s Creed Valhalla

Door alle coronamaatregelen en vakanties zwemmen we in vrije tijd, maar je hebt dan wel een manier nodig om al die tijd op te vullen. Je kan immers niet op vakantie, een museum bezoeken of een middagje bij vrienden rondhangen. Wij hebben voor dat probleem een oplossing voor je: Assassin’s Creed Valhalla.
Met de release van Assassin’s Creed Origins heeft Ubisoft het roer omgegooid voor de franchise en de titels een stuk langer gemaakt. Dat is zeker het geval voor Assassin’s Creed Valhalla, want met alleen al het hoofdverhaal kan je je al zo’n 60 a 70 uur vermaken. En dat is allesbehalve het enige wat je als viking Eivor in de game kan doen.
Tijdens je avontuur in Engeland kan je aan de slag met talloze sidequests, zijn er collectibles om te verzamelen en kan je deelnemen aan drinkwedstrijden, middeleeuwse rap battles en het dobbelspel Orlog. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Wrath of the Druids en The Siege of Paris DLC. Met Assassin’s Creed Valhalla is het dus geen probleem om je vrije tijd op te vullen!
ring fit adventure reveal toont beelden van fitnessgame voor switch 154536f1620301235

Ring Fit Adventure

Een andere oplossing voor het vrije tijd-probleem is door lekker te sporten om alle corona-kilo’s er vanaf te krijgen. Eén probleem: de sportscholen zijn nog steeds gesloten. En wanneer er een hoosbui over Nederland trekt, is het niet echt fijn om buiten te gaan hardlopen. Of je moet een snorkel meenemen.
Vandaag de dag kan je alleen ook op een leuke manier in je eigen huis fit worden met Ring Fit Adventure. Deze game is exclusief voor de Nintendo Switch en werkt in combinatie met de Ring-Con en een beenband, die je krijgt bij Ring Fit Adventure.
Wanneer je alles hebt ingesteld zal je op avontuur worden gestuurd als een jonge atleet, waarbij de kwaadaardige, bodybuilding draak Dragaux verslagen moet worden. Tegen de draak en zijn minions vecht je door middel van een turn-based vechtsysteem, maar niet eentje zoals we die normaal kennen. Je zal namelijk bewegingen moeten maken om aanvallen succesvol uit te voeren. Het klinkt simpel, maar elke sessie in Ring Fit Adventure is een flinke workout! Wanneer je de credits voorbij ziet rollen, zal je lichaam helemaal afgetraind zijn.
f1 2020 verstappen zandvoortf1588320248

F1 2020

Veel sporten kunnen niet of in mindere mate doorgaan door het coronavirus, maar één van de uitzonderingen is de Formule 1. Sterker nog, de koningsklasse van de motorsport heeft het langste seizoen in de geschiedenis met maar liefst 23 races. Omdat je toch nergens heen kan, kan je veel weekenden lekker genieten van de Grands Prix over de hele wereld.
Na een race zal je waarschijnlijk al snel zin krijgen om zelf in een Formule 1-auto te stappen, maar dat is alleen voor een exclusief clubje. Gelukkig is er wel een perfecte digitale vervanger in de vorm van F1 2020. Met de game kan je op verschillende manieren zelf een F1-avontuur beleven, door je eigen coureur aan te maken of zelfs een compleet team. Binnenkort kan je bovendien met het nieuwste deel in de franchise aan de slag.
Wil je je Formule 1-ervaring helemaal realistisch maken, dan kan je je vakantiegeld ook gebruiken om een echte race-setup neer te zetten in je woonkamer. Met een racestoel, stuurtje en pedalen voel je je net een F1-coureur.
super mario party switchf1619597502

Super Mario Party Switch

Wij kunnen intens genieten van een avondje gamen met vrienden op de bank. Maar ook dat is niet aan te raden terwijl het coronavirus huis blijft houden in ons kikkerlandje. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld geen local co-op games als Super Mario Party spelen.
Ten minste, dat kan voorlopig niet. Nintendo is namelijk eindelijk bezig met een grote update voor Super Mario Party Switch. Met die update wordt het mogelijk om de board game, 70 minigames en de 2v2 Partner Party modus te spelen via Nintendo Switch Online. Zet vervolgens een Zoom-meeting aan, gooi een bak popcorn of tafel en je kan genieten van een ouderwetse avondje gamen - alleen dan op de 2021-manier.

Populair Nieuws