Nintendo Switch tekort wordt snel opgelost door komst Switch Pro

  Ook Nintendo heeft last van het wereldwijde chiptekort. Toch blijft de vraag naar Switches steeds toenemen. Nu is de game-ontwikkelaar van plan het Nintendo Switch tekort op te lossen door de productie flink op te schalen, mede door de komst van de Switch Pro.

  Nikkei Asia meldt dat het Japanse gamebedrijf de productie van de Nintendo Switch flink gaat opschalen naar wel 30 miljoen consoles. Toch heeft de game-ontwikkelaar dit zelf nog niet bevestigd.

  Nintendo tekort opgelost door opschaling

  Ook meldt Nikkei Asia dat Nintendo verschillende onderdelen fabrikanten heeft benaderd voor het opschalen van de Switch productie. Dit is door mensen die dichtbij het productieproces betrokken zijn, in de krant bevestigd.

  Alhoewel de console nu een aantal jaar meegaat, gaan de verkoopcijfers zeker niet achteruit. Zo is de Switch in 2020 om de nabij 80 miljoen keer verkocht, wat een toename van zeven procent is van het jaar daarvoor. Door Corona wordt de drang om een leuk spel te spelen op de Switch steeds groter, waardoor de verkoop ook dit jaar nog steeds enorm groot is.

  Ook al wordt de Switch productie flink wordt opgeschaald door de nog steeds toenemende vraag, is er ook nog een andere reden waarom de productie nu vergroot wordt. Zo is de tweede reden van de opschaling de komst van een nieuwe versie van de Switch, genaamd de Nintendo Switch Pro. Dit spelcomputer, waar al langere tijd geruchten over zijn betreft nieuwe details, zou betere graphics ondersteunen en een groter scherm hebben.

  Vaak neemt de vraag af nadat een console een aantal jaar meegaat. Toch lijkt het erop dat de Switch nog lang geen afscheid neemt en dat steeds meer mensen van de console willen genieten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.