Xbox dacht dat Breath of the Wild 2 in 2020 zou uitkomen

News
donderdag, 06 mei 2021 om 10:00
breath of the wild 2f1641338169
Releasedata van games zijn niet alleen belangrijk voor de fans, maar ook voor de concurrentie. Misschien dat Xbox daarom december heeft vermeden qua releases, want de uitgever dacht dat Breath of the Wild 2 en meer in die maand zou uitkomen.
De rechtszaak tussen Apple en Epic Games blijft een goudmijn aan informatie te produceren. Zo zijn we er eerder al achter gekomen dat Epic een fortuin heeft uitgegeven aan gratis games en exclusiviteitsdeals, maar er komt ook informatie naar buiten over derde partijen.
In de rechtszaal is nu namelijk een document getoond van Xbox, waarbij er interessante informatie over het bedrijf is bekendgemaakt, dat meldt IGN. Onderdeel van het document uit augustus 2020 is namelijk de releasedata van concurrerende games die Xbox had verwacht. Die bleek achteraf niet heel accuraat. Zo dachten ze bij Xbox dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, Bayonetta 3, Metroid Prime 4 én Shin Megami Tensei 5 tussen oktober en december 2020 zouden uitkomen. Geen enkele van die games kwamen in die periode uit.

Xbox releases geschrapt in 2020?

Voordat het desbetreffende document in de rechtszaal is verschenen, heeft Xbox wel wat informatie geschrapt. Onder haar eigen releaseplan voor 2020 staan namelijk ook drie games die zijn redacted. Twee voor het eerste kwartaal en één voor het derde kwartaal. Mogelijk werkt Xbox dus aan een aantal titels die nog niet bekend zijn gemaakt.
Anderzijds kan het ook gaan om games van andere ontwikkelaars, waarbij Xbox exclusieve informatie heeft die nog niet publiekelijk is bekendgemaakt. Op de releaselijst voor de Xbox consoles staan namelijk first en third party games.

Populair Nieuws

Laatste Reacties