Netflix' Squid Game schrijft geschiedenis bij de SAG Awards

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 19:00
squidgame unit 104 1570f1638354373
Het succes van de Netflix-sensatie Squid Game lijkt niet te stoppen. De serie is de best bekeken Netflix-serie ooit en wist al meerdere prijzen in de wacht te slepen. Nu schrijft de show geschiedenis door meerdere Screen Actors Guild Awards te winnen.
De Screen Actors Guild Awards worden gezien als belangrijke prijzen, omdat er gestemd wordt door andere acteurs. In totaal werd Squid Game genomineerd voor vier Awards, waarvan de populaire serie er drie wist te winnen.
Lee Jung-jae won in de categorie Beste Acteur in een Dramaserie. Jung Ho-yeon nam de prijs voor Beste Actrice in een Dramaserie mee naar huis en versloeg daarmee grote namen als Elisabeth Moss, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. De laatste prijs was voor Beste Actie Prestatie door een Stuntteam. Voor deze prijs nam Squid Game het op tegen series als Cobrai Kai, The Falcon and the Winter Soldier en Loki.
De vierde nominatie was voor Beste Ensemble Cast in een dramaserie. Deze prijs ging naar de HBO-serie Succession.
Het was de eerste keer dat acteurs uit een niet-Engelstalige serie prijzen wonnen bij de Screen Actors Guild Awards. Sterker nog, Squid Game was de eerste niet-Engelstalige serie die genomineerd werd. Ook de Zuid-Koreaanse film Parasite schreef twee jaar terug geschiedenis als eerste niet-Engelstalige film die een SAG Award wist binnen te slepen. Hierbij ging het om de Beste Film Ensemble.

Meer Zuid-Koreaanse content naar Netflix

Door het succes van Squid Game wil Netflix meer inzetten op de Koreaanse film- en tv-industrie. De streamingdienst gaat nauw samenwerken met regisseurs en andere contentmakers om op het succes in te spelen. Een van de nieuwe titels is All of Us Are Dead, die eind januari verscheen. Ook deze horrorserie over een zombie-uitbraak op een middelbare school is een grote hit.