25 Koreaanse titels op Netflix vanwege succes Squid Game

News
donderdag, 20 januari 2022 om 15:30
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
In 2021 heeft de Koreaanse film buisness een ontzettend goede doorbraak gemaakt op Netflix vanwege de populaire show Squid Game. Daarom worden er nu meer Koreaanse films toegevoegd aan de streamingdienst.
Het succes van Squid Game is je misschien niet ontgaan, maar wist je dat er twee maanden na Squid Game een andere Koreaanse show uitkwam? Hellbound pakte zo een 43 miljoen kijkuren en stond in de top tien van beste shows in 93 landen. De shows stond zelfs in 34 landen op nummer 1! Een andere Koreaanse show die het goed deed is The Silent Sea. Netflix is een plek geworden waar fans van Koreaanse shows heen kunnen gaan om leuke series en films te kijken, en daarom voegt de streamingdienst meer toe.
Netflix gaat steeds nauwer samenwerken met Koreaanse regisseurs en contentmakers. Inmiddels zijn er al 130 Koreaanse titels uitgekomen op Netflix, en binnenkort komen er 25 shows bij. Zo komt er de film All of Us Are Dead op de streamingdienst, een show waarin een middelbare school overgenomen is door zombies. Ook komt een Koreaanse variant van Money Heist en de film Seoul Vibes naar Netflix. Dit zijn nog maar drie van de van de 25 top shows die eraan zitten te komen.

Hoe ziet Netflix doel er uit?

Het doel van Netflix is om “uitstekende content” en “Koreaanse shows” aan elkaar te linken. Ook hoopt de streamingdienst dat er nog zo een succesvolle serie als Squid Game tussen zal zitten. Aan het einde van de dag is het namelijk die serie die verantwoordelijk is voor het succes van de andere Koreaanse shows. Uit cijfers van Netflix bleek dat kijkers van Netflix vaak doorzochten in het assortiment aan Koreaanse series, en daar speelt Netflix nu handig op in.

Populair Nieuws

Laatste Reacties