Steam Deck productie zal snel toenemen

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 19:30
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
In februari mochten we Valve’s Steam Deck verwelkomen. Tenminste, als je er snel bij was met pre-orderen, want Valve heeft nog wat moeite om aan de vraag te voldoen. Gelukkig heeft het bedrijf er vertrouwen in dat de productie in de komende maanden flink omhoog gaat.
Steam Deck had eigenlijk vorig jaar uit moeten komen, maar door problemen met de levering van onderdelen werd de release uitgesteld naar begin 2022. Hoewel de problemen nog niet allemaal zijn opgelost, verwacht Valve wel dat de productie snel kan opschalen.
Steam Deck-ontwerper Lawrence Yang liet tegenover IGN weten dat hij verwacht dat het aantal Steam Decks dat per maand gemaakt wordt heel snel zal toenemen:
Dat betekent helaas niet dat er snel genoeg Steam Decks zullen zijn voor iedereen. De vraag is hoog en Valve heeft nog werk te doen voordat het bedrijf die vraag bij kan benen. Yang laat alleen wel weten dat klanten die een later tijdslot te horen hebben gekregen, kunnen verwachten dat het moment waarop hun Steam Deck aan zal komen redelijk snel duidelijker zal worden.

Wanneer gaat Steam Deck in de losse verkoop?

Momenteel is er nog geen uitzicht op Steam Deck verkoop die niet afhankelijk is van inschrijvingen. Het zal moeten blijken of de productie inderdaad zo snel toeneemt als Yang verwacht. ‘Vandaag besteld, morgen in huis’ zit er voorlopig nog niet in, maar dat geldt - mede door het chiptekort - voor de meeste gaming-systemen.

Populair Nieuws