SAG Award voor Koreaanse film Parasite

News
maandag, 20 januari 2020 om 9:34
De Amerikaanse vakbond voor acteurs heeft de jaarlijkse screen actors guild awards weer uitgereikt. Hierbij viel de Zuid-Koreaanse film Parasite in de prijzen. Daarmee is het de eerste niet-Engelse film die de onderscheiding in de wacht sleept.
Parasite ontving niet zomaar een prijs, maar werd beloond met de award voor het beste film-ensemble. Deze categorie is de belangrijkste van prijzen die jaarlijks worden uitgereikt. De productie van regisseur Bong Joon-Ho laat daarmee Hollywood producties zoals Joker achter zich.

Andere SAG Awards voor grote producties

Joker viel wel in de prijzen. Jacquin Phoenix ontving namelijk een beeldje voor zijn hoofdrol als de doorgedraaide clown in de film. Renee Zellweger ontving hetzelfde beeldje voor haar rol in Judy en The Crown ging naar huis met de prijs voor beste televisiedrama.
Brad Pitt en Jennifer Aniston ontvingen een award voor hun acteerkunsten in Once Upon a Time... in Hollywood en The Morning Show respectievelijk. Er werd ook een ouevreprijs uitgereikt die naar Robert De Niro ging. Hij werd geloofd om zijn hele carrière.