Netflix sluit grote exclusieve deal met Sony voor nieuwe films

  Netflix heeft een grote, exclusieve deal gesloten met Sony. Hiermee worden films van Sony Pictures Entertainment na de release in de bioscoop en op blu-ray uitgebracht op Netflix. Welke nieuwe films kunnen we nu verwachten in de komende jaren op de streamingdienst?

  Netflix heeft, volgens bronnen van Deadline, meer dan een miljard dollar op de kop getikt voor de nieuwe deal met Sony. Deze overeenkomst duurt vier jaar en gaat vanaf 2022 in.

  Netflix' exclusieve deal met Sony voor de nieuwste films

  De nieuwe deal geldt nu nog voor de Verenigde Staten, maar de films worden op den duur ook wereldwijd uitgebracht. Door de nieuwe deal kunnen we vanaf 2022 de nieuwste Sony releases verwachten op de streamingdienst. Netflix mag zelf bepalen welke SPE-films (Sony Pictures Entertainment) er komen. Met SPE-films worden films bedoeld zoals Morbius, Uncharted, Bullet Trains en Where the Crawdads Sing. Deze films moeten nog uitkomen in de bioscopen, maar kunnen enorm veel nieuwe abonnees en kijkers op de streamingdienst trekken zodra deze films hierop uitkomen.

  De deal tussen de twee bedrijven bevat een opvallend punt. Zo behoren de Marvel films die door Sony gemaakt worden ook bij de deal met de streamingdienst. De kans is dus groot dat we films zoals Spider-Man en Venom terug zien komen op Netflix. Maar als de streamingdienst beslist de Marvel-films niet op de dienst te laten verschijnen, kunnen ze alsnog op Disney+ komen.

  Wanneer de deal in 2022 ingaat, krijgt Netflix een aantal bestaande SPE films toegereikt om op de streamingdienst toe te voegen. Welke films dat zijn is nog niet bekend.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.