Marvel komt met homoseksuele Captain America

  Captain America heeft al een flinke reeks comics, tekenfilms en films, maar nog nooit viel hij daarin op mannen. Marvel verandert dat nu in de nieuwste comic rondom de superheld en brengt ons de eerste homoseksuele Captain America in The United States of Captain America.

  Paramount Pictures

  In de nieuwste comic rondom Captain America brengt Marvel de superheld terug als een nieuw personage. Aaron Fischer is een jonge man die het pak van Captain America aangemeten krijgt. Hij is bovendien homoseksueel en daarmee de eerste Captain America die onderdeel van de LHBTQ-gemeenschap is.

  In de comic vertelt Marvel hoe de originele Captain America met een aantal andere Captains door het hele land zoekt naar zijn verdwenen schild. Daarbij komen versies van de held uit allerlei universums voorbij, waaronder Aaron Fischer. Fischer is volgens Marvel-schrijver Josh Trujillo baseerde de nieuwe held op activisten, leiders en alledaagse mensen die zich inzetten voor een betere wereld.

  Homoseksuele Captain America past goed in het plan om Marvel diverser te maken

  De nieuwe Captain America past volgens Trujillo perfect in de richting waarop Marvel wil werken. Waar er in de jaren '80 en '90 namelijk nog een 'adult only' beleid gold, waarin alleen heteroseksuelen in voor mochten komen, is dat nu heel anders. Marvel wil diverser worden en LHBTQ-karakters prominenter aanwezig laten zijn. Captain America is hier slechts het begin van. Eerder al werd bekend dat Captain Marvel lesbisch zou worden.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.