Sony heeft grootse plannen met Spider-Man universum

  Sony is volop bezig met de productie van haar eigen Spider-Man plannen. Waar de samenwerking met Disney voor de Spider-Man films vooral via Marvel Disney verloopt, ontwikkelt Sony ook nog haar eigen projecten. Een daarvan begint steeds meer vorm te krijgen, namelijk de nieuwe Marvel Comics serie Silk.

  CTMG/Jay Maidment

  Silk is al een tijdje in ontwikkeling voor Amazon Prime en staat in principe los van het Marvel Cinematic Universe. De serie schaart zich in plaats daarvan onder het Sony Marvel filmuniversum, waarin ook Venom en Morbius onderdeel van uitmaken. Naast die films, en de tevens aanstaande Venom: Let There Be Carnage, worden er nu ook series ontwikkeld.

  Silk is de eerste in dat rijtje en de productie daarvan rukt stevig op. Zo melden bronnen aan The Illuminerdi. De hoofdrol wordt beschreven als iemand tussen de 19 en 29 jaar oud met een Koreaans-Amerikaanse achtergrond uit Queens. Tel daarbij op dat het personage nog niet zo goed weet hoe het is om als vergelder op te treden en het is duidelijk dat er gezocht wordt naar iemand die Silk gaat spelen.

  Sony's Spider-Man universum komt op stoom

  Voor Silk begint het balletje achter de schermen inmiddels goed te rollen. Zo is Sang Kyu Kim de showrunner, terwijl Chris Miller en Phil Lord als producenten optreden. Het duo zou Adeline Rudolph (bekend van Chilling Adventures of Sabrina) op het oog hebben om de hoofdrol te vertolken. Officieel staat alleen nog niets vast.

  Met Silk zou Sony ogen op uitbreiding richting het streaminglandschap, iets wat het Marvel Cinematic Universe begin 2021 al deed via WandaVision op Disney+. Het enorme succes lijkt nu voor een stroomversnelling te zorgen bij Sony. Voor nu is het dan ook afwachten wat er allemaal van de grond komt bij Sony.

  De films Morbius en Venom Let There Be Carnage komen in ieder geval nog uit. Laatstgenoemde staat voor nu op de planning voor 25 juni 2021, terwijl Morbius (na meerdere keren uitstel) nu voor 21 januari 2022 op de planning staat.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.